Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: QOTSA i Punčke zajedno

Video: QOTSA i Punčke zajednoGrupa Punčke dobila je poziv za nastup s Queens Of The Stone Age u Ljubljani upravo u trenutku kad objavljuju svoj novi videospot “Srce”.

Možda i najveća čast za djevojke posljednjih mjeseci je poziv skupine Queens Of The Stone Age da im otvore koncert na ljubjanskim Križankama u ponedjeljak, 09.06. Jedan od najvećih svjetskih rock bandova posljednjih desetak godina na velikoj je svetskoj turneji, a da im nastupe kao support u Ljubljani odabrali su upravo Punčke.

Poziv QOTSA stigao je u trenutku kad bend novi singl s njihovog hvaljenog albuma “Sunčano s povremenom naoblakom”, onaj za pjesmu “Srce”, dobiva svoj sjajan videospot. Sniman u Zagrebu početkom travnja pod redateljskom palicom Vanje Vascarca, “Srce” je već četvrti video za singlove s prvijenca sve popularnije trojke iz Vinkovaca i Novske.Novi video svoju premijeru dobiva u izrazito intenzivnom period za Punčke, kada se band spremna za proljeće i ljeto prepuno svirki po cijeloj regiji. Prva takva je već idući ponedjeljak 26.05., kada će pozornicu na Gričevanju podijeliti s beogradskim Repetitorom.

Punčke na koncertima:
26.05. Gričevanje – Zagreb
06.06. Sisak – Željezara Festival
07.06. Novska
09.06. Ljubljana - Križanke
04.07. Podroom - Čakovec
05.07. Indirekt festival – Umag
26.07. SARS festival – Sinj
02.08. Hvar – Tam Tam festival
07.08. Čitluk – Evergreen festival

Podsjetimo, samo dan nakon nastupa u Ljubljani skupinu Queens Of The Stone Age možete pogledati na Zagrebačkom velesajmu.

Objavljeno 21.05.2014.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik