Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Rebel Star vas vodi na ”Sedmo nebo”

Video: Rebel Star vas vodi na ”Sedmo nebo”Rebel Star predstavlja sedmi studijski album ”Sedmo nebo” sa četrnaest novih pjesama, koje su u isto vrijeme ogledi o životu, društveni komentar i oaze sreće i ljubavi.

Album je dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na Bandcampu i YouTube kanalu benda, a tijekom jeseni će biti objavljen i na CD-u i ploči kao zajedničko izdanje Rebela, Pop Depresije i Mast produkcije.

Dvoke godine od izlaska albuma ”Početak i kraj” koji je snimljen s kompletnom zagrebačkom postavom koju je Milan Glavaški okupio oko sebe, bend se dodatno definirao i zbližio kroz probe i koncerte i sada su tu Milan (glas i gitara), Zvonka Obajdin (klavijature i vokal), Daniel Rodik (gitara i lap steel), Ernest Džananović (bubanj) i Goran Ritoša na basu.

Ta ekipa pojačana producentima Urošem Milkićem i Željkom Markušem i gostima Vladom Marinovićem (gitara) i Dušanom Petrovićem (puhački instrumenti) snimila je tijekom desetak kompleksnih svibanjskih dana u Down There Studiju u Novom Beogradu kompletan album. Dizajner omota i svih grafičkih elemenata benda je Andrej Dolinka.

”Sedmo nebo je dokument o sazrijevanju. Bavimo se novom realnošću svijeta i društva u kojima živimo. Otvaramo ozbiljne teme koje s velikom energijom prati opasno razrađen bend. To je fotografija na kojoj izgledamo malo starije, iz jednog ugla sretno, iz drugog tužno ali uvijek svjesno,” Milan Glavaški.

”Album Sedmo nebo je naša posveta ovom ludom svijetu, kroz sviranje i druženje i sa svim lijepim i teškim momentima,” Daniel Rodik.

Pkesme na albumu su raznolike i po tempu i po emociji, znalački odsvirane, majstorski sklopljene i kao i uvijek na albumima Rebela, svega tu ima: od luzerskih himni ”Mesec”, ”Sve od sebe”, preko dominantne introspektivne metafizike ”Ogledala”, ”Metar pepela” (sa Zvonkom na lead vokalu), ”Zemlja od suza”, ”San na jezeru”, ”Prolećna jutra”, ”Smog”, sa par Wilco pastiša ”Ponoć”, ”Neko mesto s puno sunca”, ”Entropija” do zapitanih i proročkih ”Prolećno smeće” i ”Istina”. Rebel Star je od prvog dana bio bend i za proslave i za sahrane i za radost i za tugu, a uz njihove pjesme je baš lako napiti se, ali i doneti bitne životne odluke.

”Album je poput špila karata - svaka je pjesma drugačija, ipak čine cjelinu. Igrali smo se dok smo ga pravili ali je svejedno ozbiljan ko presudna partija,” Zvonka Obajdin.

”Jedina pomisao nakon rada na ovom albumu, s ovim ljudima, od početka do kraja, je: kako je lijepo baviti se muzikom,” Ernest Džananović.

”Znaš onaj osjećaj odlaska kući nakon prvog ljubavnog sastanka, baš sam s takvim emocijama ja izašao iz studija,” Goran Ritoša.

Prvi singl ”Mesec” Rebel Star je objavio početkom ljeta, a za kraj ljeta zajedno s albumom u svijet ide i druga video vinjeta, ovog puta za ”Ponoć”, u režiji Dinka Čvorića – Doringa.Tijekom snimanja albuma, producent i snimatelj Uroš Milkić je u Down There Studiju snimio više sati video materijala koji će postati ”Sedmo nebo” rockumentarac.

Prvi promotivni koncerti albuma su zakazani, a Rebele uživo možete vidjeti i čuti 11.10. VIB Zagreb, 27.10. CK13 Novi Sad, 28.10. Elektropionir Beograd, te 28.12. Močvara Zagreb (promocija ploče).

Objavljeno 17.09.2023.

Vremeplov

Uvijek koristim istu gitaru. Kupio sam je prije mnogo godina za devet funti. Još uvijek ima iste žice…
Brian Eno