Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Rundek Cargo Trio - ”Sanjala si da si sretna”

Video: Rundek Cargo Trio - ”Sanjala si da si sretna”Nakon cjelogodišnjeg izbivanja sa zagrebačke glazbene scene, Rundek Cargo Trio vraća se u Zagreb kako bi 11. i 12.04. ekskluzivno nastupili u VIP klubu za samo 100 posjetitelja po danu.

Trosatni koncerti zamišljeni su kao jedinstveno glazbeno proputovanje kroz Rundekov cjelokupni opus.

Kako su karte za ova dva koncerta rasprodana 10 dana ranije, Rundek Cargo Trio odlučio se se za još dva termina. Za sve one koji iz bilo kojeg razloga nisu uspjeli nabaviti ulaznice za prva dva koncerta, sada mogu nabaviti ulaznice za petak, 13.04. i u subotu, 14.04..

Ususret koncertima, Rundek Cargo Trio objavio je video spot za novi singl s albuma ”Plavi avion”, pjesmu ”Sanjala si da si sretna”.

Pjesma ”Sanjala si da si sretna” možda ponajbolje predstavlja recentni album Rundek Cargo Trija Plavi avion, jednoglasno ocijenjen kao jedan od Rundekovih autorskih vrhunaca.

Ona je istovremeno duboko prisna i glazbeno bogata, sa mnoštvom suptilnih referenci na, među ostalima, The Beatles i King Crimson. U toj je pjesmi do punog izražaja došlo aranžersko majstorstvo Duce Vranića, diskretni producentski touch Edija Cukerića i jedan je od solističkih vrhunaca jedinstvene Isabel na električnoj violini.

Kao što je poznato, omot Plavog aviona oslikala je zadarsko-zagrebačka slikarica Ana Kolega čiji autorski ciklus mogli razgledati na izložbi u Medijateci francuskog instituta u Zagrebu, povodom izlaska albuma, dok se cijeli ciklus pokazao kao zanimljiva osnova za mali animirani film inspiriran pjesmom ”Sanjala si da si sretna” koji je ujedno postao video -
spot.

”Ana Kolega prihvatila je da bude autor filma. Nakon toga je bilo bitno pronaći pravog animatora, jer Ana nije imala konkretnog iskustva u tom mediju. Srećom, nedugo prije toga, radeći muziku za film ”Ornament duše” Irene Jukić-Pranjić upoznao sam mladog i izuzetno kompetentnog zagrebačkog animatora Zorana Mudronju, koji se pokazao kao točan izbor. Od prve verzije knjige snimanja prošlo je godinu dana. Rađanje animiranog filma je dugotrajan proces. Nadamo se da ćete uživati u njegovom rezultatu, a uskoro se i vidimo.” - izjavio je Rundek.

Rundek Cargo Trio - ”Sanjala si da si sretna”Cijena iznosi 130 kn a dostupne su na prodajnim mjestima Eventima!

Objavljeno 06.04.2012.

Vremeplov

Kulturni identitet Rijeke nekad i sad očituje se po rock and rollu i subkulturi mladih.
Matko Botić, riječki kazališni dramaturg i glazbenik