Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Silente - ”Neće rijeka zrakom teći”

Video: Silente - ”Neće rijeka zrakom teći” “Neće rijeka zrakom teći” naziv je novog singla dubrovačkog benda Silente koji najavljuje izlazak istoimenog, drugog studijskog albuma.

Bend, koji je protekle dvije godine izgradio ogromnu fan bazu, sada tim vjernim obožavateljima predstavlja novi materijal koji će u potpunosti svirati na dva velika koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture 8. i 9. svibnja.

Nakon “Čudna ili čudesna” i “Još jednom” treća pjesma s novog izdanja je netom objavljeni singl “Neće rijeka zrakom teći” koji je dobio i pripadajući videospot sniman u Dubrovniku. Prepoznatljiv skladateljski rukopis benda ovaj je put, na upečatljive ljubavne stihove, u prvi vokalni plan “gurnuo” Tibora Karamehmedovića.

Albuma “Neće rijeka zrakom teći” sadržava ukupno 10 pjesama koje se od danas mogu ekskluzivno poslušati na Deezeru, dok je službeni datum objave CD-a ponedjeljak 4. svibnja. Radeći novi album Silente je ponovo produkciju povjerio Nikši Bratošu, zadržavši poznate Silente elemente: preplitanje Tiborovog i Dorisinog vokala,, Lorenine violinske solaže, Saninove snažne tekstove…Album će imati dva različita omota od kojih je jedan zaokružio dizajner Andrej Đukić, a u drugi, limitirani, su ubačene slike slikarica Nikoline Japunčić i Mie - Marie Škode.

Predstavljanjem novih pjesama Silente su omogućili fanovima da ih nauče do zagrebačkih koncerata. Tvornica kulture 8. i 9. svibnja svjedočit će svirkama na kojima će bend odsvirati obje kompletne ploče. Bit će to prvi put da se set lista sastoji od svih pjesama sa “Lovca na čudesa” i svježe objavljenog “Neće rijeka zrakom teći”.

Koncertni calendar Silentea puni se velikom brzinom. Zasad je službeno objavljeno 13 nastupa koje će bend održati do ljeta, a u pripremi ih je još jako puno koji će se objavljivati tijekom sljedećih tjedana. Početkom svibnja nastupaju u Koprivnici, a 4.5. u Ljubljani. Krajem mjeseca publika će ih moći vidjeti u Osijeku i Rijeci. U lipnju su u Pazinu i Gradacu, u srpnju u Sinju, Pirovcu, Zadru i Tuzli, a u kolovozu u Primoštenu.

Ulaznice za petak: Cijena im u pretprodaji iznosi 60 kn, a na dan koncerta 75 kn.
Ulaznice za subotu: Cijena im u pretprodaji iznosi 60 kn, a na dan koncerta 75 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Rockmark, Berislavićeva 13
• Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
• Aquarius CD Shop, Varšavska 13
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Silente je LAA bend.


Objavljeno 04.05.2015.

Vremeplov

Nirvana nikada nije bila konvencionalan rock bend. To je bilo nešto... čudno. Jeste li vidjeli te live snimke? Ja sam imao 22 godine i sve to mi je uglavnom bilo nevjerovatno zabavno. Bili smo tri smiješna tipa koje sviraju svoju glazbu što je, uostalom, jedino i važno. Tek kasnije i bez naše želje se dogodilo to da je Nirvana na neki način postala dijelom ovog svijeta.
Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana)