Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Široke ulice feat. Sara Renar

Video: Široke ulice feat. Sara RenarMladi i vrlo perspektivni rock bend ”Široke ulice” predstavljaju četvrti singl ”Sanjam” sa svog albuma prvijenca ”Bijesni Dylan” kojeg su prije šest mjeseci uživo odsvirali pred prepunim Malim pogonom Tvornice kulture i svojom energijom oduševili sve prisutne.

Pozitiva i nevjerojatna povezanost s publikom i tada se osjećala u svakoj pjesmi, svakom taktu i u svakoj odsviranoj noti. Na pozornici im se pridružila Sara Renar s kojom su otpjevali pjesmu ”Sanjam” koju danas predstavljaju kao novi singl.

Za pjesmu ”Sanjam” snimljen je spot u režiji Lovre Mrđena. U spotu glume Elizabeta Brodić i Ognjen Milovanović, koji zajedno s redateljem Lovrom Mrđenom studiraju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Spot je sniman na južnoj periferiji Zagreba, za montažu se pobrinuo Oleg Skorin, a za kameru na setu Ante Cvitanović.”Sadržaj ”inicijalne kapsule” svakog ljubavnog odnosa jest jednostavan, banalan, i u svakom slučaju isti. Intima je kod svakog prosta. Zato ”Sanjam”, koliko je jednostavna, toliko je i istinita. Toliko vrijedi za svakoga.” - pjesmu je opisao frontmen benda Filip Komadina

”Kada sam radio na ”Sanjam”, imao sam samo akorde i refren. No, uz takav refren, tekstualno me vuklo da radim na principu razgovora između muškarca i žene. Nije bilo jednostavno mali dio intime staviti na papir, pogotovo kada o tome prvi puta pišeš. Sve je došlo na svoje mjesto čim se Sara uključila ”unutra”. Bio je gušt gledati kako ta pjesma nastaje u studiju.” - kako je nastala pjesma ”Sanjam” objasnio je Borna Ocvirk

”Mislim da priča oko ”Sanjam” seže iz 2013. kada su me dečki iz ”Ulica”
zvali u goste na njihov koncert u zagrebačkoj ”Praćki”. Odmah smo bili
zadovoljni rezultatom na probi i svirci. Logično je bilo da vokale snimim za
studijsku verziju.” - rekla je Sara Renar

Objavljeno 06.06.2015.

Vremeplov

Nema grešaka ustvari... pogrešno je ne učiti iz njih.
Robert Fripp