Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Široke ulice feat. Sara Renar

Video: Široke ulice feat. Sara RenarMladi i vrlo perspektivni rock bend ”Široke ulice” predstavljaju četvrti singl ”Sanjam” sa svog albuma prvijenca ”Bijesni Dylan” kojeg su prije šest mjeseci uživo odsvirali pred prepunim Malim pogonom Tvornice kulture i svojom energijom oduševili sve prisutne.

Pozitiva i nevjerojatna povezanost s publikom i tada se osjećala u svakoj pjesmi, svakom taktu i u svakoj odsviranoj noti. Na pozornici im se pridružila Sara Renar s kojom su otpjevali pjesmu ”Sanjam” koju danas predstavljaju kao novi singl.

Za pjesmu ”Sanjam” snimljen je spot u režiji Lovre Mrđena. U spotu glume Elizabeta Brodić i Ognjen Milovanović, koji zajedno s redateljem Lovrom Mrđenom studiraju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Spot je sniman na južnoj periferiji Zagreba, za montažu se pobrinuo Oleg Skorin, a za kameru na setu Ante Cvitanović.”Sadržaj ”inicijalne kapsule” svakog ljubavnog odnosa jest jednostavan, banalan, i u svakom slučaju isti. Intima je kod svakog prosta. Zato ”Sanjam”, koliko je jednostavna, toliko je i istinita. Toliko vrijedi za svakoga.” - pjesmu je opisao frontmen benda Filip Komadina

”Kada sam radio na ”Sanjam”, imao sam samo akorde i refren. No, uz takav refren, tekstualno me vuklo da radim na principu razgovora između muškarca i žene. Nije bilo jednostavno mali dio intime staviti na papir, pogotovo kada o tome prvi puta pišeš. Sve je došlo na svoje mjesto čim se Sara uključila ”unutra”. Bio je gušt gledati kako ta pjesma nastaje u studiju.” - kako je nastala pjesma ”Sanjam” objasnio je Borna Ocvirk

”Mislim da priča oko ”Sanjam” seže iz 2013. kada su me dečki iz ”Ulica”
zvali u goste na njihov koncert u zagrebačkoj ”Praćki”. Odmah smo bili
zadovoljni rezultatom na probi i svirci. Logično je bilo da vokale snimim za
studijsku verziju.” - rekla je Sara Renar

Objavljeno 06.06.2015.

Vremeplov

Ako ne vježbam jedan dan to osjećam ja. Ako ne vježbam dva dana to osjeća moj instrument. Ako ne vježbam tri dana to osjeća moja publika.
Mstislav Rostropovich