Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Solarov - ”Valcer”

Video: Solarov - ”Valcer”Domaći autorski rock sastav Solarov uspio je u svom novom singlu spojiti naizgled nespojivo. U isto vrijeme klasično i nesvakidašnje, raskošno i sirovo, razigrano i čvrsto, sve se to ispreplelo u novoj pjesmi ”Valcer” kojom Solarov izlazi iz okvira tipične rock ’n’ roll trojke.

”Željeli smo se zaigrati s atipičnim ritmom i formom kompozicije za jednu rock ’n’ roll trojku. Logičan izbor je pao na jedan raskošni i dinamični valcer odsviran sirovo i čvrsto, kako i priliči ogoljenoj postavi bubnja, basa i gitare. Namjerno smo se zadržali unutar ova tri instrumenta, a sviračkim i vokalnim dionicama smo sloj po sloj gradili valcer onako kako ga mi čujemo i zamišljamo. Na kraju smo se rastegli od šlagera do progresive ne žrtvujući pjesmu pred mogućnostima koje su vukle u neke previše sviračke vode.”

Za novi singl ”Valcer”, Solarov je izradu video uratka još jedanput povjerio Patriku Sečenu, studentu kazališne režije na zagrebačkoj akademiji, koji je s bendom surađivao na spotovima za pjesme ”Vlakovođa” i ”Treba mi”, a svoj svirački obol dao je na singlu ”Posljednje od nas”, snimivši bubnjarske dionice.Fotografija spota je mekana i razlivena, a pokreti glumaca i radnja dodatno naglašavaju nostalgični tročetvrtinski takt valcera. Spot je sniman u Marittimo klubu u Jastrebarskom, a kao glavni glumac pojavljuje se Antonio Agostini, također student Akademije u Zagrebu.

Pjesmu ”Valcer”, koju predstavljaju pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, napisali su Ivan Pelivanović - Pele (vokal/gitara), Marko Radić (vokal/bass) i Sven Stažić (vokal/bubanj) te ju snimili u suradnji s producentom Ivanom Havidićem.

Objavljeno 10.10.2019.

Vremeplov

Kažu da živim brzim životom. Možda mi se samo sviđa brz način života. Ne bih ga se odrekao za ništa na svijetu. Neće trajati zauvijek, ali uspomene hoće.
Dennis Wilson (The Beach Boys)