Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Solarov - ”Valcer”

Video: Solarov - ”Valcer”Domaći autorski rock sastav Solarov uspio je u svom novom singlu spojiti naizgled nespojivo. U isto vrijeme klasično i nesvakidašnje, raskošno i sirovo, razigrano i čvrsto, sve se to ispreplelo u novoj pjesmi ”Valcer” kojom Solarov izlazi iz okvira tipične rock ’n’ roll trojke.

”Željeli smo se zaigrati s atipičnim ritmom i formom kompozicije za jednu rock ’n’ roll trojku. Logičan izbor je pao na jedan raskošni i dinamični valcer odsviran sirovo i čvrsto, kako i priliči ogoljenoj postavi bubnja, basa i gitare. Namjerno smo se zadržali unutar ova tri instrumenta, a sviračkim i vokalnim dionicama smo sloj po sloj gradili valcer onako kako ga mi čujemo i zamišljamo. Na kraju smo se rastegli od šlagera do progresive ne žrtvujući pjesmu pred mogućnostima koje su vukle u neke previše sviračke vode.”

Za novi singl ”Valcer”, Solarov je izradu video uratka još jedanput povjerio Patriku Sečenu, studentu kazališne režije na zagrebačkoj akademiji, koji je s bendom surađivao na spotovima za pjesme ”Vlakovođa” i ”Treba mi”, a svoj svirački obol dao je na singlu ”Posljednje od nas”, snimivši bubnjarske dionice.Fotografija spota je mekana i razlivena, a pokreti glumaca i radnja dodatno naglašavaju nostalgični tročetvrtinski takt valcera. Spot je sniman u Marittimo klubu u Jastrebarskom, a kao glavni glumac pojavljuje se Antonio Agostini, također student Akademije u Zagrebu.

Pjesmu ”Valcer”, koju predstavljaju pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, napisali su Ivan Pelivanović - Pele (vokal/gitara), Marko Radić (vokal/bass) i Sven Stažić (vokal/bubanj) te ju snimili u suradnji s producentom Ivanom Havidićem.

Objavljeno 10.10.2019.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar