Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Stigao je novi Cohen

Video: Stigao je novi CohenU prodaji je novi album Leonarda Cohena ”Popular Problems”. Osim što je osvojio sjajne kritike, novi album je već #1 album na iTunes servisu u dvadeset država. Na još 12 tržišta je u top pet albuma.

Na novom, trinaestom, studijskom albumu ”Popular Problems” (Columbia/Menart), glas Leonarda Cohena zvuči kao nikada prije, čuje se prisutnost i potreba da se uzdigne iz dubine srca. Žene su oduvijek bile njegove muze i inspiracija pa čak imanagerice.

Za legendarne stihove zaslužne su teme poput seksa, religije, ljubavi, mržnje. Ne manjka mu ni crnog humora, ironije, cinizma, a d ane spominjemo bogato životno I glazbeno iskustvo. Novi je album je najavljen singlom ”Almost Like The Blues”.U suradnji s koautorom i producentom Patrickom Leonardom (poznat po suradnji s Madonnom i Eltonom Johnom), stvoreno je remek djelo glazbene legende koja ima uvijek svježu maštu i čije pjesme nastavljaju očaravati i nove slušatelje i odane obožavatelje.

’’Leonard Cohen je opet razbio glazbene granice s novom kreativnom inspiracijom. Ovih devet novih pjesama je uzvišeno i inovativno s jedinstvenim duhom. Apsolutno smo oduševljeni i počašćeni što slavimo s njim ovu prekretnicu.’’ - rekao je Rob Stringer, CEO Columbia Records.

Za Rolling Stone magazine progovorio je i o radu na pjesmama. Najviše se kaže mučio s ”Born In Chains”. Priznao je da su neke pjesme nastajale brzo, a neke dugo, što zbog perfekcionizma, ali i zbog lijenosti. Neke je snimio i u svom kućnom studiju.

Popular Problems popis pjesama:
1. Slow
2. Almost Like The Blues
3. Samson In New Orleans
4. A Street
5. Did I Ever Love You
6. My Oh My
7. Nevermind
8. Born In Chains
9. You Got Me Singing

Objavljeno 28.09.2014.

Vremeplov

Uvijek su nas zanimali bendovi koji su ključni, koji pomiču granice i koji ostavljaju dubok trag svojom originalnošću. Također su nas uvijek zanimali bendovi koji eksperimentiraju i nude nešto novo. Također uvijek smo voljeli intenzivan zvuk, puno energije, puno muda i puno iskrenosti.
Pavle Valerjev ([mandelbrot set]), intervju za RiRock.com