Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Sunnysiders feat. Lorenzo Piccone - ”Tiny Soul”

Video: Sunnysiders feat. Lorenzo Piccone - ”Tiny Soul”Sunnysiders, hrvatski blues-rock sastav kojeg uz Antoniju Vrgoč Rolu, čine dugogodišnji basist Daleke obale, Boris Hrepić Hrepa, predstavljaju treći singl s diljem svijeta prihvaćenog i hvaljenog studijskog albuma “The Bridges”.

Riječ je o “Tiny Soul”, za koju sami kažu da je najemotivnija, najosjetljivija, a ujedno i najnježnija pjesma koju su ikada napisali. Naime, tužna tema pjesme vrti se oko roditelja koji se opraštaju od svoje devetomjesečne bebe koja je izgubila bitku s teškom bolešću.
Na ovoj iznimno emotivnoj pjesmi Sunnysiders su ugostili talijanskog bluesera Lorenza Picconea, koji se pridružio njihovoj velikoj obitelji etabliranih gostiju s albuma “The Bridges”, sastavljenoj od sveukupno 20 izvanserijskih domaćih i stranih glazbenika.

“Jedan od prvih kojeg smo kontaktirali je Lorenzo Piccone, talentirani i senzibilni talijanski blues glazbenik, za kojeg smo odmah znali da će svojom nježnom vještinom sviranja lap steel gitare doprinijeti, uz Rolin emotivni vokal i isposničku mantra ritam podlogu Lea Anđelkovića i mene, cjelokupnom atmosferskom zvuku ove pjesme” ponosno ističe Boris Hrepić Hrepa.

Pjesma “Tiny Soul” snimljena je u zagrebačkom Sound Station Studiju i u Pike Studiju u Albissola Marini u Italiji. Miksao ju je Mike Wilson, producirao Leo Anđelković u Ardent Studiju u Memphisu, a masterizirao Mauro Širol u Školi glazbene produkcije i multimedije (MPA Academy) u Zagrebu.Spot za ”Tiny Soul” snimio je i režirao sve hvaljeniji i traženiji vizualni umjetnik Dinko Čvorić - Doringo. U Italiji kadrove Lorenza Picconea kako svira svoju vrijednu Weissenborn gitaru snimila je talijanska snimateljica Lisa Rossi.

„Od početka nam je želja za ovu pjesmu snimiti i spot, no dugo smo oklijevali, nismo mogli odlučiti kojem režiseru se obratiti, pjesma nam je intimno jako važna. Prije par mjeseci naš je gitarista Bane, koji ima izraženi emotivni senzibilitet, predložio Dinka Doringa s kojim je više puta surađivao i to je bio pogodak. Dinko je izvrstan vizualni umjetnik, i svojom je nježnom vizualizacijom pogodio samu srž pjesme.“ – kaže Rola.

U spotu se uz Rolu, Hrepu i Lorenza Picconea pojavljuju članovi Sunnysidersa Leo Anđelković, bubnjar i producent pjesme, te gitarista Luka Banić Bane.

Pjesma se emitirala na radio postajama u Francuskoj, Velikoj Britaniji i Kanadi, a u Americi je u listopadu 2020. stigla do 41. mjesta Roots Music Report Top 50 Contemporary Blues Song liste, a polučila je i lijepe kritike.

Objavljeno 31.01.2022.

Vremeplov

Što god manje znaš - više vjeruješ.
Bono (U2)