Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Sunnysiders - ’’Ona zbori’’

Video: Sunnysiders - ’’Ona zbori’’Grupa Sunnysiders predstavlja singl i videospot ”Ona zbori”, blues obradu pjesme legendarne Daleke obale.

”Ona zbori” najavljuje album Sunnysidersa ”10 kartolina s daleke obale”, na kojem će se naći 10 bluesy obrađenih i prearanžiranih pjesama Daleke obale, a koji izlazi tijekom svibnja. Sunnysidersi će danas u zagrebačkom klubu Pivana, u sklopu ”7th Zagreb International Blues Festivala”, pjesmu premijerno izvesti pred publikom, a na velikom ekranu će se emitirati i videospot. Pjesma je autorsko djelo legendarnog Marijana Bana, spot je uradak snimatelja i producenta benda Mikija Noplinga, a kao gost na snimci pjesme pojavljuje se Vedran Križan iz Fiumensa koji je odsvirao harmoniku.

Boris Hrepić Hrepa, autor nedavno objavljene knjige o splitskoj sceni 80-ih ”Našao sam dobar bend” i jedan od osnivača benda te svestrani glazbenik, o pjesmi kaže: ”Kao prvi singl albuma izabrana je iz više razloga upravo ova pjesma. Te razloge će pažljiviji čitatelji mog za sada jedinog literarnog uratka „Našao sam dobar bend“ prepoznati odmah, no zbog poštovanja prema pojedincima koji sada čitaju ove retke, a nisu prije toga savladali navedeno gradivo ja ću, u malo proširenijoj varijanti, ponovo objasniti genezu ove prekrasne pjesme: Dakle, tamo negdje daleke 1984. godine Bana je pohodila čitava ekskurzija raznovrsnih muza, jer je on upravo te godine skladao i napisao većinu pjesama koje će kasnije gotovo sve naći svoje mjesto na albumima Daleke obale. Ova pjesma je jedna od prvih koju sam čuo, a bila je na repertoaru i prethodnika Daleke Obale, benda romantičnog imena Ban i Glomazni otpad, kojeg smo kratko imali Ban i ja. Pjesma je od samog početka bila na
set-listama Daleke obale, a imala je nekoliko aranžmana - ovisno koja postava ju je svirala. Za finalni oblik na albumu ”Mrlje” zaslužan je producent albuma Neno Belan. Ja sam 1991. preveo pjesmu na engleski i u maniru Tom Waitsa snimio svoju verziju ”Don’t You Ever Stop”, koja se svidjela bendu i jedno vrijeme smo je često puštali u kombiju na putu na svirke. Mnoge pjesme imaju neku svoju priču o svom nastanku, ali vjerojatno najkraću ima upravo ova o kojoj sada pričamo. Dakle, da bi Banu pala ova lijepa pjesma na pamet, dovoljno je bilo da na tren izgubi pamet kada je na Peristilu u prolazu ugledao jednu prelijepu djevojku koja je sneno, polulebdeći prošla pored njega te bez zastajkivanja nastavila svojim putem. I to je to.Nikakvi romantični zapleti i dramatični raspleti nisu se trebali dogoditi da bi ta melodija i ti krasni stihovi zazvonili u njegovoj glavi. Romantičniji zaplet i dramatičniji rasplet s tom djevojkom dogodio se par godina kasnije nikom drugom nego, ni krivom ni dužnom, upravo meni. Naime, ta ista djevojka pohađala je Pedagošku Likovnu akademiju kao i ja te je i mene zatekla njena ljepota te vjerojatno i ta snenost koju sam spomenuo u njenom opisu nekoliko redaka poviše. I nije trebalo proći puno, tek nekoliko pišljivih mjeseci svakodnevnog skupljanja hrabrosti, i ja sam je pozvao jedne subote u kino. Gledali smo ”Prljavi ples”, romantično-senzualni rasplesani hit, a ja sam se nadao da će se ta romatičnost i senzualnost proširiti i na nas dvoje te da ću tu večer, kada je dopratim do njenog portuna, skončati s uknjiženim poljupcem rastanka i dogovorenim ”rendesom” slijedećih dana. No avaj! Na rastanku, kad sam ja zatvorio oči i napućio usne, ona je okrenula glavu te rekla
da sutra ide k baki na selo i da će se telefonom javiti kada se vrati. Vratila se već sutradan, jer u ponedjeljak su se nastavila predavanja, no od poziva nije bio ni ”p”, a na hodniku fakulteta, kad bi se sreli, ona bi uvijek skretala pogled (kao, morala je nešto neizostavno pogledati u svojim zabilješkama), tako da sam ubrzo, nakon tek nekoliko pišljivih mjeseci, shvatio da od tako željene romanse nema ništa. Eto, ako to nije dovoljno dobar razlog što je ova pjesma na našem albumu i zašto je prvi singl, i zašto s njom i otvaramo ovaj album e onda stvarno.....”

Sunnysidersi iza sebe imaju album nominiran za diskografsku nagradu Porin (”Licence to Blues, Spona, 2011.), pobjednici su ”2nd Croatian Blues Challengea”, ušli su u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja ”International Blues Challengea” u prijestolnici bluesa, Memphisu, predstavljali su HR blues na ”European Blues Challengeu” u Toulouseu, objavili su ”pravu pravcatu” čokoladnu ploču, a nastupaju u postavi Boris Hrepić Hrepa (vokal, gitara, ukulele, benđo, usna harmonika, stomp), Antonija Vrgoč - Ro La (vokal, gitara, perkusije, stopm), Goran Gubić - Hans (gitare) i Igor Paradiš - Šparka (cajon, udaraljke).

Objavljeno 03.05.2016.

Vremeplov

Oduvijek sam znao da sam zvijezda, a sada izgleda da se ostatak svijeta slaže samnom.
Freddie Mercury (Queen)