Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Sunnysiders otkrivaju intimni singl ”27 Stitches”

Video: Sunnysiders otkrivaju intimni singl ”27 Stitches”Hrvatska blues atrakcija Sunnysiders predstavlja treći singl ”27 Stitches” s istoimenog albuma, pjesmu koja je već prije objavljivanja u formatu singla osvojila srca ljubitelja blues rock glazbe diljem svijeta.

Naime, ”27 Stitches” smjestila se na visokom 24. mjestu na američki Roots Report’s TOP 50 Contemporary Song Chart te je ušla u polufinale prestižnog nešvilskog International Songwriting Competition.

Upravo je ova pjesma prikupila najmračnije emocije s istoimenog albuma, jer nosi sav teret, ožiljke i šavove postkoronske teme koja je obojala čitav album, a možemo reći i svijet oko nas. S druge strane, tekst pjesme je iskrena ispovijest okorjelog grešnika koja ipak nosi nadu u iskupljenje.

Pripadajući spot snimio je producent benda, Miki Nopling, na slikovitoj lokaciji sela Štrpet na području Brezovice čime je dostojno popratio mističnu poruku same pjesme. ”Iako ranjeni i sa šavovima, preživjeli smo sve nevolje i vraćamo se nazad prirodi koja je iscjeliteljica. Od rana koje su tijekom korone nanijele tamne sile prodrmane civilizacije liječe nas šamanske vile” poručuju članovi benda Sunnysiders.

Aranžman pjesme je molska mantra iza koje stoje članovi benda - Luka na električnoj gitari, Tomi na kontrabasu i Miha na bubnju i udaraljkama te Rola i Hrepa na vokalima. Spomenutu mantru dodatno su svojim egzotičnim zvukovima začinili i mistificirali gosti Hari Klarica na irskom bodhranu, Stipan Kujundžić na iranskom taru te Gogo Zujić na iranskom rababu.U mističnom spotu se osim benda pojavljuju i gosti Hari Klarica na bodhranu, Kruno Carić na rababu te Marija Petrović u ulozi šamanske vile i Antonija Žamić Jakić u ulozi šamanske plesačice. Umjetnica Ivana Kujundžić Rupčić koja živi u Štrpetu oslikala je lica i time se pobrinula za vizualni dojam aktera spota.

Uz paralelno premijerno prikazivanje u medijima, Sunnysiders su video spot za pjesmu ”27 Stitches” predstavili i uživo u Trilju proteklog vikenda svim posjetiteljima već itekako etabliranog Thrill Blues Festivala.

Objavljeno 09.07.2024.

Vremeplov

Moje ime nije neka velika fora. Nema nikakvo značenje. Pokušavao sam dugo otarasiti se tereta mita o Bob Dylanu.Bob Dylan