Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Tamara Obrovac predstavlja singl ”Se me ra morta privari”

Video: Tamara Obrovac predstavlja singl ”Se me ra morta privari”Tamara Obrovac predstavlja prvi službeni singl s albuma „Canto amoroso“ - ”Se me ra morta privari”!...

”Se me ra morta privari” (”Ako me smrt prevari”) prvi je službeni singl Tamare Obrovac s aktualnog albuma „Canto amoroso“! Pjesma je pisana na neobičnom i zanimljivom Istrorumunjskom (Žejanskom i Vlaškom) dijalektu.

Autorica glazbe je Tamara, stihove je pisala Silvana Brkarić Krculić, a ove godine pjesma je nominirana za nagradu Porin u kategoriji najbolje skladbe jazz glazbe.„Kao vokalistu kojem je riječ sastavni dio izričaja vrlo su mi zanimljivi istarski govori,
kojima je Istra izrazito bogata. Jedan od najposebnijih je svakako Istrorumunjski tj. Žejanski ili Vlaški govor čija me je melodioznost kao glazbenika posebno privukla.

Otkrila sam da me sam zvuk, melodija samog govora, vode stvaranju različitih glazbenih melodija; vjerujem da poznajete osjećaj kad se naježite od glave do pete; upravo to mi se dogodilo kad sam čula snimku na kojoj Silvana Brkarić Krculić izgovara svoju poeziju, pjesmu Se me ra morta privari, dio koje sam i uglazbila.

U tom zvuku govora i bez razumijevanja značenja riječi, prepoznajem emociju, arhaiku i iskonsku snagu različitosti i promjene kao osnovnog životnog principa, koji je vidljiv u svim porama Istre, mog zavičaja, čudesno bogate i posebne regije.Tu je posebnost i snagu prirode i čovjeka kao njenog sastavnog dijela video spotom dočarao redatelj Matija Debeljuh, pri čemu je imao pomoć orkanskog juga koji je svakako dodao jednu posebnu dimenziju.“ – izjavila je Tamara Obrovac.

Objavljeno 15.06.2016.

Vremeplov

Da... pjevam. Ali ne vidim sebe kao pjevača.
Graham Coxon