Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: The Screaming Wheels predstavljaju singl ”Willy The Wimp”

Video: The Screaming Wheels predstavljaju singl ”Willy The Wimp” Četvoročlana alternativna blues/rock postava iz Novigrada, The Screaming Wheels, predstavlja prvi singl “Willy The Wimp” kao najavu predstojećeg debi albuma Instramental.

Novi album će biti objavljen 24.09.2021. za Rock Svirke Records.

Zajedno s pjesmom stiže i propratni video čiju režiju potpisuje Danilo Caković (Vid Film) gdje muzika koketira s pankom i vokalno podsjeća na Zappuu i Captain Beefhearta.

“Ova pjesma govori o slobodi odlučivanja i poziva na slobodu uopće”, poručuju iz benda.Produkciju pjesme, snimljenu u novigradskom kinu i zagrebačkom Sound Station studiju, zajedničkim snagama uradili su Leo Anđelković (Baltazar, Norman Beaker Trio) i Denis Makin (Vervet). Leo je bio zadužen za mastering, dok je miks napravio Tom Beuchel u njujorškom Flux studiju.

Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije sudjelovanja na desetom Croatian Blues Challenge-u, takmičenju koje je održano u studenom iste godine u Puli.

Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge-u u Memfisu.

Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis i Leo su prijatelji iz djetinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i muzičkim projektima, tako da je formiranje zajedničkog sastava bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basist Danijel Teodorović i bubnjar Erle Đurđević.

Objavljeno 07.04.2021.

Vremeplov

Pokušavam pronaći dobre svirače koji su i dobri ljudi.
Tim Buckley