Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: The Strange - ”Suffering Jukebox”

Video: The Strange - ”Suffering Jukebox”The Strange, cro-americana miljenici, u 2022. godinu zakoračili su novim singlom ”Suffering Jukebox” koji se smjestio na sjajnom EP izdanju ”Not Now Not Ever” objavljenom u kolovozu prošle godine, otkrivši se u jednom novom svjetlu i najavivši novu etapu benda.

Pjesma ”Suffering Jukebox” puca njihovom zaraznom poletnom energijom, obilježena razigranom i primamljivom fuzijom americane, indie rocka i alter-countryja, optočena kristalno čistom zvučnom slikom koja je sada morala dobiti i prigodan vizualni moment.

Bend je inspiraciju za novi singl pronašao u kultnom američkom indie rock sastavu Silver Jews, zajednički se složivši da bi u nekom paralelnom svemiru ”Suffering Jukebox” mogla biti savršena Strange pjesma.

Novi singl tako je dobio prateći umjetnički crno-bijeli video koji se na savršen način uklopio s nostalgičnim tekstom nove pjesme, u kojoj su se, kako poručuje gitarist benda, Dalibor Pavičić, i sami pronašli.

”Karakteristična situacija benda u kojoj su članovi bazirani u raznim gradovima tj. državama potaknula me na video spot u tehnici kolaža, crno bijelog formata gdje se preklapanjem situacija i urbanih pejzaža daljnom asocijacijom dočarava sam tekst pjesme” poručuje redatelj i vizualni umjetnik Dinko Čvorić - Doringo o pripadajućem spotu na kojem je radio uz Ištvana Širolu i Petra Fabijana, tim zadužen za kameru.

The Strange, sastav na čelu kojeg stoje Chris Eckman (The Walkabouts) i Dalibor Pavičić (The Bambi Molesters) spremni su i za nastavak koncertnih aktivnosti. Iduće na koncertnom repertoaru bend u pripremi ima zakazani nastup u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 31. ožujka te u riječkom Pogonu kulture, 2. travnja.

The Strange je međunarodno priznat sastav o kojem se pisalo u prestižnim svjetskim publikacijama kao što su Pitchfork, Rolling Stone i Mojo. Iz tog razloga ne čudi kako The Strange privlači strastvenu publiku iz svih krajeva svijeta, a njihove pjesme perfektno se uklapaju u brojne strane indie-rock, americana playliste.

Novi materijal “Not Now Not Ever” stigao je tri godine nakon izlaska hvaljenog albuma “Echo Chamber” koji je bio magnet za domaće i inozemne glazbene kritičare, ali i za nagrade.Bend je u 2022. nominiran za nezavisnu glazbenu nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg rock izvođača protekle godine, čiju je nagradu u istoj kategoriji osvojio u 2019. godini. Dosad su proglašeni i dobitnicima natječaja Internacional Hrvatskog društva skladatelja sa svrhom promoviranja domaće glazbe na međunarodnom tržištu, a uz to su bili nominirani za nagradu IMPALA - European Independent Album of the Year.

Objavljeno 14.03.2022.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić