Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Tomislav Goluban - ’’Vlak vozi’’

Video: Tomislav Goluban - ’’Vlak vozi’’Nakon 4 nagrade Porin i nastupa u 20 različitih zemalja, Tomislav Goluban, glazbeni ambasador Zagorja, snimio je svoj osmi studijski album naslovljen ”Kaj blues etno”.

Vlak je Golubanova vječna inspiracija, pa je shodno tome za prvi singl izabrana pjesma ”Vlak vozi”, koja tematizira prolaznost i brzinu života, uspone i padove te mračne tunele nakon kojih ipak dođete na sunčani brijeg.Za singl ”Vlak vozi” je snimljen i videospot tijekom kojeg Goluban brzo izmjenjuje instrumente, a nije riječ samo o usnim harmonikama. U njemu je, u režiji Jeronima Marića, vlak kao glavni motiv pomalo karikiran drvenim dječjim vlakićem.

Kroz povijest vlak se u blues svijetu smatrao sredstvom za odlazak u bolji život (bijeg iz ruralne delte k urbaniziranom sjeveru). Sličnu ulogu, pogotovo tijekom druge polovice prošlog stoljeća, zagorski je cug odigrao za žitelje Krapinsko-zagorske županije. Vozio ih je u glavni grad na posao, kupovinu, provod,...

Singl i videospot ”Vak vozi” su samo još jedna ”luda crtica” kojom Goluban traži paralelu između američkog bluesa i zagorske tradicijske glazbe, a njegov autorski dodir u svakoj pjesmi savršeno spaja ove dvije različitosti u kvalitetan i pozornosti vrijedan etno zvuk.

Objavljeno 01.11.2016.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie