Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Van Morrison ”The Essential Van Morrison”

Video: Van Morrison ”The Essential Van Morrison”Od petka, 28.08., 33 albuma Van Morrisona napokon dostupni digitalno i na streamingu...

Legacy Recordings, stekao je prava na najveći dio glazbena arhive Van Morrisona i može se pohvaliti katalogom Van Morrisona koji uključuje čak pedeset godina glazbe.

Legacy arhiva se sastoji od 50 Morrisonovih albuma, video materijala, solo i live studijskih snimki od 1971. godine, uključujući i prvijenac iz 1967. Blowin´ Your Mind na kojoj je objavljena Brown Eyed Girl te ranih radova iz šezdesetih koje je stvorio s bendom Them s kojima je otpjevao hit Gloria.U planu je izdavanje i njegovih ranih uradaka s bandom Them, potom nove kompilacije, deluxe Legacy izdanja njegovih klasika, ali kompletni Morrisonov katalog u digitalnom obliku.

Naime većina Van Morrisonovih naslova nije nikada prije bila dostupna za streaming, a dugo nije bio dostupan ni na iTunesu. Neki su naslovi izašli iz tiska pa je neka izdanja bilo nemoguće nabaviti u posljednjih 15 godina.Nadolazeća će izdanja uključivati Morrisonove solo albume: Saint Dominic’s Preview, It’s Too Late to Stop Now, Hard Nose the Highway and Enlightenment.

U pola stoljeća Van Morrison je stvorio vrijedna izdanja, jedinstvene i inovativne anale pop i rock glazbe u kojima se isprepliću blues, jazz, folk, gospel, pop, soul, skiffle, R&B. Kao beskompromisan i fascinantan umjetnik, pjevač i pisac koji je ikada kročio na pozornicu ili u glazbeni studio, unio je u svijet duh sjeverne Irske.

Nedavno je Morrison oduševio akualnim albumom Duets: Re-Working The Catalogue na kojem je ugostio izvođače kao što su: Steve Winwood, Mark Knopfler, Mavis Staples, Taj Mahal, Michael Bublé. U novim verzijama oživio je neke rijetke pjesme iz svoje bogate diskografije.

Kao mladog glazbenika inspirirali su ga Muddy Waters, Ray Charles, Lead Belly i Solomon Burke, a sa samo 18 godina pridružio se sastavu Them.

Van Morrison je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 1993. godine, a 2003. u Songwriters Hall of Fame. Zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih dobio je 2010. godine.

Među mnogobrojnim nagradama, platinastim nakladama i priznanjima, svakako je potrebno istaknuti i ovogodišnji plemićki naslov koji mu je dodijelila kraljica Elizabeta II: Postao je Sir George Ivan Morrison i dobio najvišu čast koju neka osoba može dobiti u Ujedinjenom Kraljevstvu za doprinos glazbenoj industriji i turizmu u Sjevernoj Irskoj.

Van Morrsion će 31.08. ove godine proslaviti svoj sedamdeseti rođendan i to na rasprodanom koncertu koji će biti dio zatvaranja Belfast EastSide Arts Festivala 2015.Objavljeno 27.08.2015.

Vremeplov

Odbijati odrasti je kao odbijati prihvatiti vlastite granice. Zato mislim da mi nikada nećemo odrasti…
Robert Smith (The Cure)