Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Van Morrison ”The Essential Van Morrison”

Video: Van Morrison ”The Essential Van Morrison”Od petka, 28.08., 33 albuma Van Morrisona napokon dostupni digitalno i na streamingu...

Legacy Recordings, stekao je prava na najveći dio glazbena arhive Van Morrisona i može se pohvaliti katalogom Van Morrisona koji uključuje čak pedeset godina glazbe.

Legacy arhiva se sastoji od 50 Morrisonovih albuma, video materijala, solo i live studijskih snimki od 1971. godine, uključujući i prvijenac iz 1967. Blowin´ Your Mind na kojoj je objavljena Brown Eyed Girl te ranih radova iz šezdesetih koje je stvorio s bendom Them s kojima je otpjevao hit Gloria.U planu je izdavanje i njegovih ranih uradaka s bandom Them, potom nove kompilacije, deluxe Legacy izdanja njegovih klasika, ali kompletni Morrisonov katalog u digitalnom obliku.

Naime većina Van Morrisonovih naslova nije nikada prije bila dostupna za streaming, a dugo nije bio dostupan ni na iTunesu. Neki su naslovi izašli iz tiska pa je neka izdanja bilo nemoguće nabaviti u posljednjih 15 godina.Nadolazeća će izdanja uključivati Morrisonove solo albume: Saint Dominic’s Preview, It’s Too Late to Stop Now, Hard Nose the Highway and Enlightenment.

U pola stoljeća Van Morrison je stvorio vrijedna izdanja, jedinstvene i inovativne anale pop i rock glazbe u kojima se isprepliću blues, jazz, folk, gospel, pop, soul, skiffle, R&B. Kao beskompromisan i fascinantan umjetnik, pjevač i pisac koji je ikada kročio na pozornicu ili u glazbeni studio, unio je u svijet duh sjeverne Irske.

Nedavno je Morrison oduševio akualnim albumom Duets: Re-Working The Catalogue na kojem je ugostio izvođače kao što su: Steve Winwood, Mark Knopfler, Mavis Staples, Taj Mahal, Michael Bublé. U novim verzijama oživio je neke rijetke pjesme iz svoje bogate diskografije.

Kao mladog glazbenika inspirirali su ga Muddy Waters, Ray Charles, Lead Belly i Solomon Burke, a sa samo 18 godina pridružio se sastavu Them.

Van Morrison je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 1993. godine, a 2003. u Songwriters Hall of Fame. Zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih dobio je 2010. godine.

Među mnogobrojnim nagradama, platinastim nakladama i priznanjima, svakako je potrebno istaknuti i ovogodišnji plemićki naslov koji mu je dodijelila kraljica Elizabeta II: Postao je Sir George Ivan Morrison i dobio najvišu čast koju neka osoba može dobiti u Ujedinjenom Kraljevstvu za doprinos glazbenoj industriji i turizmu u Sjevernoj Irskoj.

Van Morrsion će 31.08. ove godine proslaviti svoj sedamdeseti rođendan i to na rasprodanom koncertu koji će biti dio zatvaranja Belfast EastSide Arts Festivala 2015.Objavljeno 27.08.2015.

Vremeplov

Što se loših trenutaka tiče nerado ih se prisjećam. Bolje je ostati pozitivnim.
Page Hamilton (Helmet)