Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Yammat - ’Tragovi’

Video: Yammat - ’Tragovi’Pokretanje vlastite glazbene etikete Yammat Records samo će još više učvrstiti teze kako se Yammat svojom neobičnom glazbenom pričom i imenom koje se lako pamti, udomaćio u ulozi sinonima jednog neobičnog glazbenog stila. Ali i, danas to možemo reći, žanrovskog zvuka. Tako ćete nerijetko moći čuti pridjeve kako nekome nešto zvuči ili djeluje - ’yammatovski’. (Foto:Mare Milin)

A ima li što ’yammatovskije’ od novog singla Yammata? Par godina nakon glazbene stanke, s ponosom vam predstavljamo video spot za potpuno novi singl, ”Tragovi”:”Pjesma ”Tragovi” govori o promjenama koje su nam svima tako potrebne, bilo nama kao pojedincima, bilo društvu u cjelini. Danas, više nego ikada, svjedoci smo osobnih i društvenih apsurda. Živimo u vremenima koja se nikako nisu smjela dogoditi.” - osvrću se na novi singl članovi benda.

Riječ je o potpuno novoj pjesmi koju pjeva Ivana Babić, originalni Yammatov vokal kojeg zasigurno pamtite s hitova kao što su ”Putujem”, ”Nada”, ”U bojama”, ”Tvoje lice se promjenilo”, ”Nikog ja ne krivim”, ”Prije sna”, ali i brojnih drugih.

Video spot za pjesmu ”Tragovi” osmislio je i režirao mladi zagrebački redatelj Tvrtko aka Vidokk kojemu je u režiji asistirala Anđela Zebec. Za glazbenu produkciju pobrinuli su se Alen Balen i Emil Aleksander, dok mastering nove pjesme potpisuje Mike Ross. Spot je sniman na prirodnim močvarnim lokacijama u široj okolici Zagreba, tijekom ”proljetne” zime
2013/2014.

Novi singl ”Tragovi” bit će uvršten i na kompilacijski album YAMMAT FM koji će početkom 2014. godine biti objavljen na etiketi Yammat Records, u distribuciji Menarta.

Podsjetimo, YAMMAT FM donosi nove pjesme izvođača s etikete Yammat records - pa će tako, osim Yammatovih, na spomenutom kompilacijskom albumu biti i nove pjesme grupa Nipplepeople, Das Wegas, Egoklinik, PigPop, Vande Winter ali i još poneko iznenađenje.

Obavijen kontroverzama još od svojih prvih glazbenih koraka (podsjetimo se, bilo je to daleke 2000. godine, s nastupnim singlom ”Putujem”) Yammat se svojim debitantskim albumom ”Plan B” iz 2004. godine na hrvatskoj glazbenoj sceni pozicionirao kao jedan od protagonista modernijeg glazbenog usmjerenja: chillout/astralnog popa, kako su ga - netom po objavljivanju ”Plana B” trendovski definirali najutjecajniji hrvatski glazbeni kritičari,
recenzenti i DJ-i.

Događaji koji su uslijedili potvrdili su kako je, kada je Yammat u pitanju, riječ o svemu samo ne o ”školskom primjeru” izvođača koji će nakon odlično prihvaćenog debitantskog ostvarenja ”pod hitno” ići u studio i brže-bolje snimiti i objaviti sljedeći studijski album.
Objavljeno 02.02.2014.

Vremeplov

Lakše je pisati poznate negoli nepoznate pjesme.
Franci Blašković