Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Začarana Močvara

Video: Začarana MočvaraPretposljednja Začarana Močvara za ovu sezonu je u znaku etno zvuka, etno večeri Dunje Knebl, etno zalogajčića, izložbe itd.. No, krenimo redom...

Osim uobičajene izložbe etno-torbica Dunje Knebl i njenih čarobnih etno-zalogajčića dobrodošlice, može se zaviriti i u začarani Vilinski ormarić Aleksandre Namjesnik (Vuge, Primavara) gdje se mogu pronaći prekrasni ukrasni odjevni predmeti i poneki komadić odjeće za sve koji će biti očarani i začarani te večeri (toliko da će možda ponešto i kupiti za sebe).

A kako je Martin Turšić (Kololira) ovjekovječio svoje kolege muzičare za vrijeme nekih davnih i manje davnih koncerata moći ćete pogledati na začaranom ekranu u digitalnoj verziji.

Nakon toga će uslijediti Veeeeliki Začarani etno tulum u Močvari. Čak 4 benda sviraju čarobne etnom-obojene pjesme s riječima ili bez njih koje je moguće samo slušati ali i zaplesati u prostranoj Močvarinoj dvorani ili izaći kroz vrata na dvorište i udahnuti čarobnu ljetnu noć na obali rijeke. Naći će se za svakoga ponešto, od sjetnih međimurskih do rasplesanih taktova Balkana ili udaljenijih zemalja.

Za vas sviraju:
PRIMĂVARĂ (Zagreb, rum. primă – prvo, vară – ljeto)


KAZAN (Zagreb)


KOLOLIRA (Zagreb)


Novi glazbeni projekt Dunje Knebl, jedne od najpredanijih istraživačica hrvatskog glazbenog tradicijskog stvaralaštva, osobe koja uporno pronalazi drevne i zaboravljene pjesme te ih prenosi dalje, šireći ih u novim prostorima i vremenima. Pod imenom Kololira, uz Dunju djeluju Hrvatskoj etno sceni već poznati glazbenici: Danijel Maoduš, Hrvoje Ban te Martin Turšić. Kololira je i naziv koji je ova grupa podarila glazbalu mnogima već poznatim pod nazivom ”hurdy-gurdy”, a koji je sastavni dio njihova zvuka.

Novi album Dunje Knebl ”Tamo doli” i njenog benda Kololira snimljen je u studiju Kramasonik i uz sudjelovanje Hrvoja Nikšića kao snimatelja, producenta, ali i instrumentalista (sudjelovao je sa svojim mellotronom u dvije pjesme). U miksanju i produciranju sudjelovali su i ostali članovi Kololire (Kololira je u samo 9 mjeseci sudjelovala na dva međunarodna festivala gdje je pokupila sjajne kritike, snimila album, te videospot za prvi singl “Kad ja prođem jednu goru”). A cijeli album je na kraju masterirao i dao tome svoj pečat u svojem londonskom studiju Tube Mastering nitko drugi nego Andy Jackson, tonmajstor slavnog Pink Floyda.

Osim Dunje Knebl pjevali su i svirali članovi Kololire : Danijel Maoduš (gitare, glas), Martin Turšić (kololira, djembe, frame drum, indijaner), Hrvoje Ban (harmonika, alt blok-flauta, frulice, glas), te gosti Hrvoje Sudar (bouzouki, glas), te Hrvoje Nikšić (mellotron).

Objavljeno 02.07.2014.

Vremeplov

Jako nam je stalo da stignemo do vrha, ali to ćemo postići svirajući našu muziku, bez ikakvih ustupaka.
Nick Mason (Pink Floyd)