Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Začarana Močvara

Video: Začarana MočvaraPretposljednja Začarana Močvara za ovu sezonu je u znaku etno zvuka, etno večeri Dunje Knebl, etno zalogajčića, izložbe itd.. No, krenimo redom...

Osim uobičajene izložbe etno-torbica Dunje Knebl i njenih čarobnih etno-zalogajčića dobrodošlice, može se zaviriti i u začarani Vilinski ormarić Aleksandre Namjesnik (Vuge, Primavara) gdje se mogu pronaći prekrasni ukrasni odjevni predmeti i poneki komadić odjeće za sve koji će biti očarani i začarani te večeri (toliko da će možda ponešto i kupiti za sebe).

A kako je Martin Turšić (Kololira) ovjekovječio svoje kolege muzičare za vrijeme nekih davnih i manje davnih koncerata moći ćete pogledati na začaranom ekranu u digitalnoj verziji.

Nakon toga će uslijediti Veeeeliki Začarani etno tulum u Močvari. Čak 4 benda sviraju čarobne etnom-obojene pjesme s riječima ili bez njih koje je moguće samo slušati ali i zaplesati u prostranoj Močvarinoj dvorani ili izaći kroz vrata na dvorište i udahnuti čarobnu ljetnu noć na obali rijeke. Naći će se za svakoga ponešto, od sjetnih međimurskih do rasplesanih taktova Balkana ili udaljenijih zemalja.

Za vas sviraju:
PRIMĂVARĂ (Zagreb, rum. primă – prvo, vară – ljeto)


KAZAN (Zagreb)


KOLOLIRA (Zagreb)


Novi glazbeni projekt Dunje Knebl, jedne od najpredanijih istraživačica hrvatskog glazbenog tradicijskog stvaralaštva, osobe koja uporno pronalazi drevne i zaboravljene pjesme te ih prenosi dalje, šireći ih u novim prostorima i vremenima. Pod imenom Kololira, uz Dunju djeluju Hrvatskoj etno sceni već poznati glazbenici: Danijel Maoduš, Hrvoje Ban te Martin Turšić. Kololira je i naziv koji je ova grupa podarila glazbalu mnogima već poznatim pod nazivom ”hurdy-gurdy”, a koji je sastavni dio njihova zvuka.

Novi album Dunje Knebl ”Tamo doli” i njenog benda Kololira snimljen je u studiju Kramasonik i uz sudjelovanje Hrvoja Nikšića kao snimatelja, producenta, ali i instrumentalista (sudjelovao je sa svojim mellotronom u dvije pjesme). U miksanju i produciranju sudjelovali su i ostali članovi Kololire (Kololira je u samo 9 mjeseci sudjelovala na dva međunarodna festivala gdje je pokupila sjajne kritike, snimila album, te videospot za prvi singl “Kad ja prođem jednu goru”). A cijeli album je na kraju masterirao i dao tome svoj pečat u svojem londonskom studiju Tube Mastering nitko drugi nego Andy Jackson, tonmajstor slavnog Pink Floyda.

Osim Dunje Knebl pjevali su i svirali članovi Kololire : Danijel Maoduš (gitare, glas), Martin Turšić (kololira, djembe, frame drum, indijaner), Hrvoje Ban (harmonika, alt blok-flauta, frulice, glas), te gosti Hrvoje Sudar (bouzouki, glas), te Hrvoje Nikšić (mellotron).

Objavljeno 02.07.2014.

Vremeplov

Ja sam instant zvijezda, samo dodajte malo vode i promiješajte.
David Bowie