Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Žedno Uho 2013.

Video: Žedno Uho 2013.Organizacija Žedno Uho konačno je pronašla dom kakav dolikuje visoko kvalitetnom glazbenom programu i publici koja prati rad ŽU unazad 15 godina. Jedna od osobnosti Žednouhih koncerata je nepretencioznost u reklamiranju svojih događaja i izbegavanje na bilo koji način pri kreiranju programa ’konzumerističkih spektakla’. Akcent je uvijek na kvaliteti glazbe, edukaciji publike i poticanju regionalne i domaće glazbene scene.

Za otvaranje kluba Žedno Uho - u petak 01.02. je zadužen slovenski bend Jimmie Barka Experience (Marjan Stanić-bubanj + Tetkine Radosti) i DJ-eve Mr. Dirty Hairyja i Gdina Smeđeg Šećera koji će premijerno predstaviti svoj redovni program u klubu - Funky Sabor! Svojim iskustvom, inovativnošću i zanimljivim izričajem glazbenici će zasigurno ’paliti’ dance floor punih sedam sati zaraznim funk, soul, disco, latino, a i rnr ritmovima.

Naziv benda Jimmie Barka Experience inspiriran je likom Džimija Barke (kojeg je utjelovio Dragan Nikolić) iz exYu filma ’Kad budem mrtav i beo’ (1967.) redatelja Živojina Pavlovića u kojem je Džimi umislio da baš jako lijepo pjeva te ide na audiciju u Beograd, a ustvari je potpuno bez sluha.

Sastav čine renomirani jazz perkusionist Marjan Stanić i dva producenta/DJ-a, Borja i Bakto zaslužni za spas od zaborava popularne ex yu funk, soul, disco, rnr glazbe 60’s i 70’s godina koju izvode u projektu Tetkine Radosti. Izričaj benda zasniva se na spajanju modernog i tradicionalnog, gdje Marjan izvodi lepezu plesnih ritmova na perkusijama i klasičnom bubnju u rasponu od tradicionalnih ethno ritmova sve do modernih i onih eksperimentalnih. Marjana prate DJ-evi Borja i Bakto na četiri gramofona elektronskim audio kolažom začinjenim poznatim replikama/samplovima iz Ex Yu filmova.

Vrata kluba za program 1.02. otvaraju se u 22h.Prvih 100 posjetitelja na otvarenju dobiće kao poklon umiksani CD od strane Žedno uho rezident DJ-eva Mr Dirty Hairya i Gdin. Smeđeg Šećera sa prigodnim dizajnom covera.

Zbog velikog interesa ulaznice će biti u predprodaji od srijede 29.01. po cijeni od 25Kn (ista cijena će biti i na ulazu ako bude ostalo ulaznica). Broj ulaznica je ograničen! Prodajna mjesta su: Dirty old shop, Tratinska 22 // Kino Europa/Shop, Varšavska 3 i Dallas Music Shop Zagreb, Tkalčićeva 7.

Dan nakon, u subotu 2.02. u klubu Žedno uho nastupiće američki bend Mark Eitzel Band a nakon koncerta poznati zagrebački producent i DJ Eddy Ramich predstaviće svoj redovni DJ program Ko-Decks na kome će ugostiti jednog od najboljih domaćih DJ-eva Josipa Hubzina-Jogardea.

I kao solo izvođač i kao lider kultnih American Music Club, Mark Eitzel se tijekom desetljeća potvrdio kao, ne samo iznimno upečatljiv pjevač i gitarist, već i kao sjajan skladatelj koji je na originalan i iznimno efektan način spojio energiju punka s pastoralnom ljepotom folka, sve to začinio lounge glazbom i tako stvorio jedan od najimpresivnijih mračno poetičnih opusa u modernoj pop glazbi.

Poznati zagrebački DJ Eddy Ramich s bogatim glazbenim iskustvom jedna je od ključnih figura centralne i jugoistočne europske elektronske glazbene scene. Inozemnu pažnju privukao je remiksima Sun Ra, Ennio Morricone, Arthur Verocai, Tania Maria koji su ga predstavili glazbenom svijetu future jazza, kao dio house dvojca «Eddy & Dus» 90-tih i s projektom «Eddy Meets Yannah» koji izdaje za Compost Records. Nastupao je diljem svijeta: u poznatim klubovima The Room i Yellow u Tokiju, Plastic People i Cargo u Londonu, Noon u Osaki, Raw Fusion u Stockholmu, Cielo u New Yorku…te na festivalima: Glastonbury, Outlook, Southport Weekender, GP Worlwide Festival…Karakterizira ga uvijek svjež zvuk i sklonost ka istraživanju klubske glazbe, miksajući čisti house s dubstepom i jazzom. Pored Eddya na Ko-Decks redovnoj večeri Žednog uha nastupiće i DJ Jogarde starstveni kolekcionar gramofonskih ploča rijetke i kvalitetne elektrosnke glazbe sa ’dušom’.

Ulaznice za Mark Eitzel Band mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 65kn u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 80kn. Ulaz se otvara u 21 sat, a koncert će početi u 21 i 30. Ulaznice za Ko-Decks DJ program prodavaće se isključivo na vratima od 23h30 po cijeni od 35Kn.

Objavljeno 30.01.2013.

Vremeplov

U Rijeci nema tramvaja. Ima autobus, ali tu penzioneri imaju besplatan prijevoz, tako da se teško može u miru čitati. Odem uz more, na neku klupu...
Nikola Petković, riječki kolumnist i kritičar