Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Žedno Uho je pripremilo...

Video: Žedno Uho je pripremilo...U 2014. godini organizacija Žedno Uho do sada je ugostila 61 izvođača i 9 DJ-a kroz redovni program u Zagrebu te kroz dva festivala – već tradicionalni Žedno Uho Festival u Zagrebu i premijerno izdanje SuperUho Festivala u Šibeniku.

Svojim prepoznatljivim stilom pri odabiru izvođača kojeg čine isključivo kvaliteta i ljubav prema glazbi, bez ograničenja u žanrovima Žednouhi su ove godine hrvatsku glazbenu scenu obogatili nastupima nekih od trenutno najaktualnijih izvođača na globalnoj sceni: The National, Fuck Buttons, DKV Trio, Black Lips, Wovenhand, Swans, Ben Frost, Future Islands, The Notwist, Hauschka.

Ovom prilikom Žednouhi najavljuju posljednji koncert u 2014. godini - 8. prosinca u klubu Močvara nastupit će bend WAMPIRE koji dolaze iz Portlanda. Wampire karakterizira ekscentrična glazbena forma koju čini ugodan psihodeličan rock zvuk prožet parodijom. Istom prilikom najavljuje se i prvi koncert u 2015. godini i to 3. veljače 2015. godine u klubu Močvara kada će nastupiti prekaljeni veterani, začetnici bučnog drone metal zvuka bend EARTH iz Seattlea. Iste večeri nastupit će i jazz/noise/drone improvizatori BLACK SPIRITUALS kao i DON MCGREEVY koji će nastupiti solo.

Bend Wampire nastao je u Portlandu 2007. godine kada su dva prijatelja, multi-instrumentalisti i dugogodišnji glazbeni suradnici Rocky Tinder i Eric Phipps prijašnje stvaralaštvo elektronske klubske glazbe transformirali u fluidnu, zavodljivu mješavinu psihodeličnog rocka , sanjive pop glazbe začinjenu parodijom.Glazbeno stvaralaštvo upotpunjuju ekscentričnim, veselim stylingom i dizajnom omota ploča i diskova po ugledu na skandinavsku porno industriju 70-ih, horor filmove B produkcije i kalifornijsku LSD euforiju 70-ih godina. Glazba Wampire u isto je vrijeme jako ugodna i zavodljiva, ali također u nekim trenucima i čudna, pomalo jeziva na neki dobar način što je ustvari drugačiji, inteligentan smisao za humor Rockya i Erica.

Kvalitetu i inovativnost njihove glazbe prepoznao je Jacob Portrait, član benda Unknown Mortal Orchestra te im je producirao prvi album Curiosity izdan 2013. godine. Jacob ih je možda i najbolje opisao kao bizaran spoj Beatlesa, Captain Beefhearta i Becka. Suradnja s Jacobom i Unknown Mortal Orchestra se nastavlja kroz brojne zajedničke nastupe na turneji diljem svijeta. 2014. godine Wampire izdaju drugi album Bazaar produciran ponovo od strane Jacoba Portraita koji je svojevrsni nastavak prvog albuma obogaćen kompleksnijim aranžmanima i bogatom inspiracijom proizašlom iz brojnih nastupa uživo.

Wampire u Zagreb dolaze kao petočlani bend: Rocky i Eric na električnim gitarama i vokalima uz pratnju bubnja , bass gitare i klavijature. Kakvu atmosferu možemo očekivati 8. prosinca u Močvari pod vodstvom vrsnih glazbenika u izvedbi čudno zabavne psihodelične rock glazbe možda ponajbolje opisuje njihova izjava: „We have no qualms with being cool as fuck, but we’re not gonna try to do it. We wanna be lighthearted and funny, playing shows, getting drunk with good people, and just hanging out.“

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinjska 18 i Rockmarku, Berislavićeva 13. Na ulazu će koštati 60 kn.

Nakon duhovnog i fizičkog hipnotičkog rock putovanja koje je posjetiocima ovogodišnjeg SuperUho Festivala priredio bend EARTH 3. veljače 2015. godine dolaze u Zagreb kada će nastupiti u klubu Močvara. Sada već davne 1989. velika ljubav i opčinjenost gitariste Dylan Carlsona gitarističkim bučnim, dugim i sporim zvukovima bogatim u niskim (bass) frekvencijama rezlutirala je formiranjem benda Earth, ali i nastankom novog glazbenog žanra drone metal.

Kao što je i glazba benda Earth spora i hipnotizirajuća na isti način je bend temeljito proučavao i uživao nepoznate mračne predjele nekih drugih dimenzija rocka što je rezultiralo izdavanjem osam kvalitetnih i jedinstvenih albuma. Sadašnju postavu benda čine Dylan Carlson na električnoj gitari, Adrienne Davies na bubnjevima i Bill Herzog na električnoj bass gitari.

Na posljednjem, nedavno objavljenom albumu Primitive and Deadly gostuju mnoge bitne figure nezavisne rock scene: Mark Lanegan, Brett Netson iz benda Built to Spill, Rabia Shaheen Qazi članica benda Rose windows te Joddie Cox iz benda Narrows. Spomenuta gostovanja na posljednjem albumu udahnula su bendu Earth po prvi put pop formu što je još jedanput u karijeri benda korak naprijed ka novom, neistraženom i inovativnom u glazbi.

3. veljače 2015. godine u klubu Močvara pored Earth nastupit će američki bend BLACK SPIRITUALS čiji je izričaj baziran na minimalizmu i improvizaciji u okvirima jazz, rock i elektronske glazbe. Kao prva predgrupa solo nastupom nastupit će DON MCGREEVY.

Informacije o cijeni ulaznica, početku pretprodaje za koncert benda EARTH bit će uskoro objavljene.

Objavljeno 09.11.2014.

Vremeplov

Glazba je dio tradicije i umjetnosti, a ne dio biznisa.
Sandor Szabo, mađarski gitarist