Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Žen i Seine u Tvornici

Video: Žen i Seine u TvorniciSjajni Žen i Seine praćeni zagrebačkom producenticom Giom nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 07.10.2014.

ŽEN
Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album ”I onda je sve počelo” iz 2013. je etiketiran kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja.

Nedavno su za “Balkan uner the radar: The Black Wave” objavili single “Iskrenost je posebna” (Andrea Giordani remix).

Žen smo već imali za priliku čuti u Tvornici kulture i upravo je zato, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren još jedan, a opet malo drukčiji, koncert.

Žen će osim materijala s albuma prvijenca, svirati i nove stvari koje pripremaju za nadolazeći drugi album, a uz koncertni set odsvirati će i 20-minutnu kompoziciju “Međučin” koju su napravile inspirirane dadaističkim nijemim filmom “Entr’acte” iz 1924. godine.SEINE
Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca. Vodeći se unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta.

Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu 2009. pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje back vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije.

Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ’’Valcer za kraj’’ završava i na prvoj kompilaciji ’’Bistoa na rubu šume’’. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo izdanje, “EP”, a do kraja godine će i treće. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.


GIO
Svestrana umjetnica Andrea Giordani, glumica, glazbenica i glazbena producentica, rezidentica je partija Krüzer. Njezina svirka uključuje electro, progressive, tech house, ponekad i idm, a pošto je fan masnih synth zvukova iz 70ih i 80ih ponekad se voli poigrati s dobrim remixom. Kombinira različite medije kreativnog izražavanja, pa kao protagonistica mnogih lutkarskih predstava, i svoj glazbeni set uvijek začini ulomkom iz neke poznate bajke ili priče.

Ulaznice u pretprodaji iznose 20kn, dok će na dan koncerta trebati odvojiti 30kn.

Potražite ih na službenim prodajnim mjestima:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• u sustavu Entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.


Objavljeno 30.09.2014.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)