Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Žen i Seine u Tvornici

Video: Žen i Seine u TvorniciSjajni Žen i Seine praćeni zagrebačkom producenticom Giom nastupit će u Tvornici kulture u utorak, 07.10.2014.

ŽEN
Audio-vizualni sastav Žen osnovan je 2009. u Zagrebu, a njihov album ”I onda je sve počelo” iz 2013. je etiketiran kao kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rock te se smatra jednim od najboljih prošlogodišnjih glazbenih izdanja.

Nedavno su za “Balkan uner the radar: The Black Wave” objavili single “Iskrenost je posebna” (Andrea Giordani remix).

Žen smo već imali za priliku čuti u Tvornici kulture i upravo je zato, na obostrano zadovoljstvo, dogovoren još jedan, a opet malo drukčiji, koncert.

Žen će osim materijala s albuma prvijenca, svirati i nove stvari koje pripremaju za nadolazeći drugi album, a uz koncertni set odsvirati će i 20-minutnu kompoziciju “Međučin” koju su napravile inspirirane dadaističkim nijemim filmom “Entr’acte” iz 1924. godine.SEINE
Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski izraz Ivana Ščapeca. Vodeći se unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta.

Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu 2009. pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje back vokala, sviranje harmonike i udaraljki. Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva „2007-2009“, nakon čega polako ali sigurno kreću s koncertima diljem regije.

Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a ’’Valcer za kraj’’ završava i na prvoj kompilaciji ’’Bistoa na rubu šume’’. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo izdanje, “EP”, a do kraja godine će i treće. Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični folk.


GIO
Svestrana umjetnica Andrea Giordani, glumica, glazbenica i glazbena producentica, rezidentica je partija Krüzer. Njezina svirka uključuje electro, progressive, tech house, ponekad i idm, a pošto je fan masnih synth zvukova iz 70ih i 80ih ponekad se voli poigrati s dobrim remixom. Kombinira različite medije kreativnog izražavanja, pa kao protagonistica mnogih lutkarskih predstava, i svoj glazbeni set uvijek začini ulomkom iz neke poznate bajke ili priče.

Ulaznice u pretprodaji iznose 20kn, dok će na dan koncerta trebati odvojiti 30kn.

Potražite ih na službenim prodajnim mjestima:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• u sustavu Entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.


Objavljeno 30.09.2014.

Vremeplov

Mali koncerti su teži, ponajprije stoga što između onog koji svira i onih koji slušaju ne postoji ništa. Nema barijere, ograde, metara praznog prostora. Publika može čuti i osjetiti svaku sviračevu lošu točku. Uvijek sam puno nervozniji kad sviram pred malim auditorijem, a od tog malog broja ljudi glazbenik ustvari uvijek dobije veću nagradu.
Dominic Miller