Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: ŽEN - ”Krizantema”

Video: ŽEN - ”Krizantema”Zagrebački indie-post-rock trio ŽEN su za kraj godine poklonili pjesmu ’Krizantema’, drugi singl i videospot sa nadolazećeg, četvrtog studijskog albuma, koji je najavljen za proljeće 2022. godine.

Pjesma Krizantema je inspirirana svime što se odvija u ciklusima. Priča o krugu života, te stalnom kretanju i transformaciji energije. Ništa ne nestaje, samo mjenja svoju formu. To je bila i polazna točka za videospot, koji potpisuje kreativni tandem Marina Uzelac i Nevena Stanić, koje su zajedno uradile i brojne spotove bendova sa naše scene poput Koala Voice, Ti, Nežni Dalibor, Seine i Ana & The Changes.

Marina Uzelac je o spotu za pjesmu Krizantema izjavila: »Spot je urađen u tehnici koja je najbliža nečemu što se naziva ’Liquid Light Show’ a koja podrazumijeva slojeve vode, boja, tuša, ulja itd. koji se pomiču preko grafoskopa i prave različite oblike. Isprva smo imale ideju da kombiniramo više tehnika jer smo se bojale da će biti dosadno samo to gledati pet minuta, ali kako smo napredovale kroz eksperimentiranje, a ja paralelno montirala materijal, shvatile smo da se ova tehnika potpuno uklapa u zvuk benda i da možemo prenijeti osjećaj i dinamiku pjesme koristeći isključivo grafoskop.«Pjesma je snimljena u Tralala studiju kojeg je pokrenuo sam bend ŽEN. Miks je radio Saša Rajković - Zarkoff s kojim bend surađuje već niz godina, posebno od albuma ’Sunčani ljudi’ pa na ovamo, dok mastering potpisuje nizozemski producent Martijn Tyrell koji je na elektro sceni poznatiji kao Alden Tyrell.

Novi singl Krizantema je već dostupan na Bandcampu za download i stream, a na svim ostalim streaming platformama dostupan je od 24.12. dalje.

Objavljeno 02.01.2022.

Vremeplov

Svatko tko se bavi glazbom a kaže da mu popularnost nije bitna, taj ili laže ili je glup. Mislim da sam bio jasan.
Toni Aničić Koja (Đubrivo)