Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: ŽEN - ”Uroni u san”

Video: ŽEN - ”Uroni u san”Hrvatski all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi – 11 godišnjica benda, 8 godišnjica izdanja njihovog prvog albuma ’’I onda je sve počelo’, 1 godina od vinilnog izdanja istog albuma.

Idealna prilika da ŽEN izdaju novi singl i videospot ’Uroni u san’, koji je bio premjerno prikazan kao dio Vox Feminae festivala.

Pjesma ’Uroni u san’ je priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije – savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo.

Razigrani spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smjeha.ŽEN su svoj poslednji album ’’Sunčani ljudi’ (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile krajem 2017. godine, dok su u 2020 godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album ’Blender’ koji sadrži 9 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine se u filmu ’Časna posla (Nun of your bussiness)’ moglo čuti njihovu pjesmu ’Mnogi’, originalnu skladbu za film. Najnoviji singl ’Uroni u san’, koji najavljuje četvrti studijski album, su članice benda snimile same u svom Tralala studiju u Zagrebu, smiksao ju je Saša Rajković Zarkoff, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell.

ŽEN se uskoro vračaju i na koncertne bine – u petak, 21.5. u dvorištu AKC Medika ćete imati prvu priliku, da čujete ’Uroni u san’ u živo.

Objavljeno 13.05.2021.

Vremeplov

Mašta je ključ za razumijevanje moje lirike. Ostalo je obojano s malo znanstvene fantastike.
Jimi Hendrix