Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video:Iznenada preminuo legendarni glazbenik i pjevač Prince!

Video:Iznenada preminuo legendarni glazbenik i pjevač Prince!Izgleda da se nastavlja tragičnih niz odlazaka velikih glazbenika te se neprežaljenom Bowieu i Lemmyiju pridružio i Prince...

Prince Rogers Nelson poznatiji kao Prince, bio je američki kantautorm i od 1978. godine do danas jedan od najpopularanijih i najutjecajanijih glazbenika.

Njegovim glazbenim stilom dominirali su pop, R&B, funk i soul, s primjesama drugih stilova (novi val, rock, blues, jazz i hip-hop). Na glazbenu se svenu probio 1980-ih godina, ovladavajući industrijskim zvukom, uz sintisajzerske rifove i trube.

Ovaj tip glazbe poznat je pod nazivom ”Minneapolis sound”. Napisao je preko tisuću pjesama, što za sebe, što za ostale glazbenike. Prince je pisao, skladao i producirao potpuno samostalno. Poznat je i po tome što je tijekom snimanja sam odsvirao većinu instrumenata.Policija je u četvrtak 21.04.2016. pozvana na imanje legendarnog glazbenika Princea u Paisley Parku u Minnesoti zbog smrtnog slučaja. Nakon glasina da je riječ o samom glazbeniku, koje je prvi objavio portal TMZ, ugledna agencija AP potvrdila je da je doista riječ o njemu. Prenijela je kratku izjavu njegova predstavnika koji je informaciju potvrdio bez iznošenja detalja.

Tijelo legendarnog glazbenika pronađeno je u njegovom studiju, a uzrok smrti nije jasan. Ipak, poznato je da je proteklih tjedana patio od težeg oblika gripe, zbog čega je početkom mjeseca otkazao dva nastupa. Kasnije je nastupio u Atlanti, ali je nakon koncerta, za koji se ispostavilo da mu je bio posljednji, završio u bolnici. Avion kojim je odletio iz savezne države Georgije hitno je sletio kako bi Princea zbrinuli u bolnici, iz koje je pušten nakon nekoliko sati. Tada je rečeno da se osjeća dobro te da se nastavlja oporavljati.

Prince je imao 57 godina.

Prince je od 1978. godine do danas bio jedan od najpopularnijih i najutjecajnijih glazbenika. Njegovim glazebnim stilom dominirali su pop, R&B, funk i soul, s primjesama drugih stilova (new wave, rock, blues, jazz i hip-hop).

Proslavio se 80-ih godina, a napisao je preko tisuću pjesama što za sebe, što za ostale glazbenike.

Velika zvijezda postao je nakon što je 1982. godine objavio album ’1999’. Tijekom karijere prodao je više od 100 milijuna ploča, a dobitnik je Oscara u kategoriji ’Best Original Score za Purple Rain 1985. godine. Dobitnik je sedam Grammyja i jednog Zlatnog globusa. Godine 2007. nastupao je na Super Bowlu što je bila jedna od najvećih izvedbi uživo ikada. Godine 2004. uvršten je u Rock and Roll Hall of Fame, a Rolling Stone ga je na listi 100 najboljih umjetnika svih vremena uvrstio na 27. mjesto.

Prince je u ožujku ove godine najavio da će objaviti autobiografsku knjigu, a šuškalo se da će biti izdana pod nazivom ’The Beautiful Ones’ po jednoj od njegovih pjesama koja je objavljena na njegovom albumu ’Purple Rain’ iz 1984. godine. Najavljeno je kako će u svojim memoarima čitatelje povesti na nekonvencionalno i poetično putovanje kroz njegov život i kreativni rad. - Prince je jedna od najvećih figura svjetske kulture, a njegov kreativni genij formirao je glazbeni krajolik naših života - stajalo je tada u priopćenju. Pjevač je u zadnjih godinu i pol dana objavio četiri studijska u albuma.

Objavljeno 22.04.2016.

Vremeplov

Ustvari počeo sam se baviti fotografijom na prilično atipičan način. Nisam startao kao većina drugih dečki na putu do umjetničkog fotografa radom po novinama, pogotovo omladinskim. Ja sam odmah krenuo sa izložbama fotografija.
Rino Gropuzzo, riječki fotograf