Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vijesti sa Špancirfesta

Vijesti sa ŠpancirfestaOvogodišnji Špancirfest, pod geslom “Pokreni svoju kreativnost”, započinje 21. kolovoza na niz lokacija u Varaždinu. Osim izuzetno bogatog programa na tri pozornice organizatori su pripremili i brojne dodatne sadržaje i akcije poput uličnog programa, natječaja za instagram blogera i kamp festivala.

Špancirfest je na hrvatsku festivalsku scenu od samih početaka unosio kreativnost i inovacije. Jedno od najzabavnijih obilježja festivala svakako je njegov ulični program koji, iako se svake godine mijenja i sazrijeva, uvijek zadržava dionizijsku atmosferu kojom je osvojio tisuće posjetitelja.

Ulični program ovogodišnjeg Špancirfesta bit će vjerojatno najraskošniji i najbogatiji do sada, a popis performera, uličnih artista, predstavnika novog teatra i uličnih glazbenika odabranih kroz natječaj “Postani heroj ulica Špancirfesta” zaista je respektabilan.

Posebni značaj ima ovogodišnja suradnja Špancirfesta s manifestacijom Rendez-vous, festivalom Francuske u Hrvatskoj kroz koji će na Kapucinskom trgu nastupiti sjajna akrobatska skupina Transe Express s programom kakav još nije bio viđen na ulicama Varaždina. Ovakvo sadržajno povezivanje s drugim manifestacijama dio je budućnosti Špancirfesta kao platforme razvoja kreativne industrije.

Od ostalih izvođača, mogu se izdvojiti glazbeni showovi Señor Marküsen, Factorica Circular - Rodafonio ili Dynamogene. Biti će zanimljivo i najmlađima zahvaljujući recikliranom vrtuljku MOWETZ & CO i KATAKRAK - L´Animalade. Ulice će pohoditi čarobni leptiri STELZEN ART i ljudski skakavci ZEBRA - Grasshoppers, duh teatra unijet će DUOH! LALA!, ASPHALT THEATRE - ASPHALT EXODUS te mistični ADAM READ - Parasomnia, nismo zaboravili ni na ljubitelje vatre pa je tu CIRKUSFERA - AVFM fire performance.

Kod Gradskog bazena Varaždin (10 minuta laganog hoda od povijesne jezgre Varaždina u kojoj se odvija Špancirfest) bit će postavljen festivalski kamp s ugostiteljskim i sportskim sadržajima. Boravak u kampu u neposrednoj blizini središta grada jedan je od zanimljivijih načina kako upoznati i iskusiti prelijepi Varaždin za vrijeme jedinstvenog Špancirfesta.

Kamp će moći primiti 250 osoba, a za goste koji ne posjeduju vlastite šatore bit će osigurano pedeset besplatnih šatorskih jedinica za dvije osobe. Ostali mogu, naravno, ponijeti vlastite šatore. Kamp neće biti samo mjesto odsjedanja ljubitelja Špancirfesta već će za njegove korisnike biti osigurana ugostiteljska ponuda te jednodnevni izleti u okolicu Varaždina.

Festivalski kamp počet će s radom u petak, 20. kolovoza u 12 sati, a posljednji gosti trebat će ga napustiti u ponedjeljak, 31. kolovoza, u 10 sati.

Ulaznice za kamp i paketi mogu se kupiti na: http://spancirfest.com/kamp-2015/.Objavljeno 16.08.2015.

Vremeplov

Živimo u vremenu potrošačke groznice. Mladi danas umjesto šetnjom po korzu ili uz more, šetaju po shopping centrima gledajući izloge. Sve se procjenjuje i važe kroz novac - novac je jedina religija. Rijeka možda uspijeva odoljeti tome bolje od ostalih centara, ali svejedno nije imuna na te promjene i bolest polako hvata maha...
Damir Urban