Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vikend revolucija apsolutno slobodna

Vikend revolucija apsolutno slobodnaNakon izvrsnog prvog singla i videospota ”Naša kuća”, zagrebački pop/rock/reggae glazbeni sastav Vikend-revolucija predstavlja svoj drugi singl/videospot ”Apsolutno slobodan”.

Pjesma je snimljena u tajnom studiju na tajnoj lokaciji negdje u Slavonskom Brodu, a čak i ime snimatelja je obavijeno velom tajnosti. Poznato je jedino da se povremeno odaziva na pseudonim Kiril Snimatovski - Telefunken.

Porijeklo, mjesto rođenja i broj cipela nepoznati. Kako bi se pokušala dobiti live energija Vikend-revolucije, cijeli bend je sniman istovremeno, a miks i mastering potpisuje Hrvoje Prskalo-Vidra iz zagrebačkog studija ”ZG zvuk”.

”Apsolutno slobodan” progovara o borbi mladih „vikend revolucionara“ u pidžamama protiv svijeta i poretka u kojem žive te o njihovom pokušaju dostizanja ideala apsolutne slobode. Sve to, dakako, s ironičnim odmakom koji je i temelj koncepta benda Vikend-revolucija.

Autor glazbe i teksta „Apsolutno slobodan“ je Hrvoje Prpić, a aranžman je zajedničkim snagama potpisao cijeli bend. Videospot prati temu same pjesme, a scenarij, snimku, režiju i montažu napravio je Dinko Pasini.

Vikend-revoluciju uživo možete poslušati u zagrebačkom klubu Kset, 23.05., gdje će nastupiti kao posebni gosti na promociji albuma šibenskog sastava ”Ti ritu piri pip” te 31. 05. u Zaboku, na velikom završnom koncertu 18. HGF demo festivala, gdje sviraju s grupama ”Let 3”, ”S.A.R.S.”, ”Gretta”, ”Saša 21”, ”Mangora”, ”Svikud idijoti”, ”Noxin” i britancima ”Empire Affaire”.

Objavljeno 17.05.2014.

Vremeplov

Lakše je pisati poznate negoli nepoznate pjesme.
Franci Blašković