Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vinyl Relase: ’’U moru i plamenu’’

Vinyl Relase: ’’U moru i plamenu’’U srijedu 29.06. s početkom u 18:30 u Zagrebu u Dancing Bear CD shopu (Gundulićeva 7) održat će se vinyl release after work promo party – Zoran Čalić Band ’U moru i plamenu’.

Uz akustični mini-koncert, besplatnu cugu i promo cijenu LP-a, Zoran Čalić Band po drugi će put proslaviti izlazak hvaljenog prvijenca ’U moru i plamenu’, ali ovoga puta na vinylu.

U ’Moru i plamenu’ otisnut je na limitiranom LP-ju, od kojih je svaki personaliziran, odnosno numeriran, nosi pečat Banda i vlastoručni potpis Zorana Čalića.

Rock ‘n’ roll junak, bivši gitarist i koautor grupe Majke, Zoran Čalić objavio je sa svojim Bandom debi album ‘U moru i plamenu’. Najmoćnije izdanje domaćeg i regionalnog rocka nosi 10 pjesama, a producirao ga je Jernej Kržič te objavio Dancing Bear.

‘U moru i plamenu’ je sniman tijekom 2015. godine u studijima ‘’Marsh recordings’’, ‘’Lotos music’’, ‘Hobbit’ I ‘Kif Kif’. Spomenutom Križiču pri produkcija pjesama pomogli su Ivo Rimc te Zoran Čalić dok je za mastering zaslužan Janez Križaj.

Tekstove pjesama pisao je Saša Oroz, izuzev ‘’Iz daljnine (pjesma svjetla)’’ koju potpisuje Čalić te ‘’Jedino ljubav’’ koju uz Oroza potpisuje Petar Beluhan. Glazbu svih pjesama potpisuje Zoran Čalić.

Naslovnicu albuma dizajnirao je The Last Lord Of Atlantis.

Uključuje singlove ‘’Ruku mi daj’’ & ‘’U moru i plamenu’’

Glazbeni stil u kojem pliva Zoran Čalić Band je rock’n’roll kroz kroz koji se provlači psihodelična atmosfera izvučena iz dubine duše omiljenih Čalićevih žanrova, bluesa, soula i countryja. I, upravo ta mišancija žanrova ono je što će publiku odnijeti u magičan svijet Zorana Čalića, gitarista, autora i pjevača.

Objavljeno 28.06.2016.

Vremeplov

Još od 1980. i 1981. su mi izmišljali izjave. Pola stvari je bilo izmišljeno i onda digneš ruke od toga. Ne želim više ništa objašnjavati…
Branimir Johnny Štulić