Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Više nego uspješan koncert Big Brothera!

Više nego uspješan koncert Big Brothera!‘Čeka vas sat i pol dobre svirke! Dvije trećine repertoara biti će stari hitovi koje je s nama pjevala Janis’, poručio je u Užicu Sam Andrew, frontmen i osnivač benda Big Brother And The Holding Company uoči svirke zakazane u vrtu Gradskog kulturnog centra u Užicu.

‘Okupili smo se 1965. a godinu dana kasnije doveli smo u bend tada nepoznatu Janis Joplin. Bila je mlada i nedovoljno poznata, u početku čudna, ali inteligentna, talentirana i veoma posvećena muzici. Rado je se sjećamo i ponosni smo što je dio naše povijesti. S njom smo snimili dva albuma poslije kojih je ona otišla u solo karijeru. Mi smo bez nje snimili još dvije ploče a onda 1972. prestali sa radom. Ponovno smo se okupili 1987. godine i... evo nas danas ovdje’ - ispričao je Sam Andrew, inače pjevač i gitarist na Press konferenciji u Užicu.

Big Brother And The Holding Company prvi su prepoznali potencijal Janis Joplin.

‘Bilo je jako lijepo surađivati s nekim tko je tako talentiran. Janis je bila veoma zanimljiva, čudna, veoma inteligentna i vrhunski profesionalac’, prisjetio se Sam Andrew legendarne pjevačice, a na pitanje kakvu bi karijeru bend imao da u njemu nije bila Janis, on je rekao da je to ‘hipotetsko pitanje na koje je teško odgovoriti, ali da je ‘članovima benda bila čast što su surađivali s tako talentiranom pjevačicom’.

Simpatična pjevačica Mary Bridgette Davies, koja je u bendu od 2006. godine, kazala je da nije bilo lako izaći iz sjenke Janis Joplin, za koju je rekla da je imala ‘veliku energiju i izuzetan talent’, te da je uživala u izvođenju pjesama koje je nekada pjevala Janis. ‘Najsretnija sam kada pjevam’, dodala je Mary.

Mary Bridgette Davies je pet godina zaredom pet dana u tjednu na Broadwayu pjevala u mjuziklu ‘Janis’.

S Big Brother And The Holding Company u vrtu GKC-a sjedio jei novinar i rock kritičar Peca Popović, koji je iz svog ugla komentirao koncert Big Brother : ‘U pitanju je presedan, događaj od izuzetne važnosti za kulturu u Srbiji. Kada tako poznati bend iz San Franciska dođe u Užice, kako bi odavdje započeo turneju po Evropi, to je onda ništa drugo nego poduhvat’ - objašnjava Popović.

Tokom koncerta koji je trajao 1h i 50 min. (festivalski ugovor je bio za 90 min.) publika se mogla podsjetiti starih hitova, ali i uživati u novijim pjesmama. Tokom izvođenja numere ‘Somertime’ bendu se gitarom pridružio Miloš Milojević, alijas Šomi Boj, frontmen mužičke grupe Highlanders i direktor GKC.

U pjesmi ‘Turtle Blues’ gost-domaćin je svirao i usnu harmoniku. Oko 500 prisutnih zadovoljno je ispratilo legende iz San Francisca na dalju turneju. U telefonskom razgovoru s Milošem Milivojevićem nakon koncerta isti je izjavio da bolji nastup nije doživio u skorije vrijeme u Srbiji a osobno vjeruje da je i publika ostavila dojam na bend.

Festival je organiziralo Udruženje ljubitelja bluesa i rocka Vox experience iz Užica, uz podršku grada, GKC-a, Ambasade SAD i drugih sponzora.


Ivica Stanković

Objavljeno 12.06.2012.

Vremeplov

Možda puno lažem, ali nikada u svojim pjesmama.
Courtney Love