Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Viva La Pola uz Brkove, Cirkus i Shoot Me Wendy

Viva La Pola uz Brkove, Cirkus i Shoot Me WendyKao i dosadašnjih godina, u svom dvodnevnom programu i ovo izdanje Viva La Pola! festivala donijeti će niz zanimljivih izvođača, koji će biti spletom jakih i poznatih regionalnih bendova te onih u usponu koji svakim danom skreću sve više pozornosti na sebe.

Uz do sad najavljene Waltera, Kawasaki 3p, Gobline i ostale tu su i zagrebački Brkovi koji su zasigurno jedna od najvećih koncertnih atrakcija u posljednjih nekoliko godina. Postoje od 2004., a prema njihovim riječima krenuli su kao odgovor na “Zasićenost sotoniziranjem tzv. ”narodne” glazbe u medijima i uštogljenim podjelama glazbe na urbanu i neurbanu…”.

Premda punkerskog svjetonazora, petorica mladića odlučuju svirati narodnjake na način na koji jedino znaju - žestoko i beskompromisno s ciljem konačnog oslobođenja od vladajuće malograđanštine koja im pritišće grud, isto tako navodeći “Licemjerje koje vlada u tzv. urbanim krugovima, koje se gnuša narodnjaka, ali istodobno potajno svakodnevno uživa u njima…”.

U vrlo kratkom vremenu, Brkovi pronalaze put do velikog broja slušatelja, a njihovo tankoćutno muziciranje, te provokacija u smislu šovinističkih tekstova, buđenja niskih strasti, općenito - larpurlatizma, prema njihovim riječima namijenjeni su onima koji se “srame svoje rodovske prošlosti i genetskog podrijetla”.

Album prvijenac ”Punkfolkwellness”, sniman početkom 2009. godine, prvo je studijsko djelo Brkova, na kojemu se nalazi devet stvari koje na njima svojstven - sarkastičan način govore o životu nakon raspada zadružne obitelji, metroseksualizmu, političkoj korektnosti, toleranciji, kulturi i općenito civilizacijskim “dosezima”.

Grupa Brkovi djeluje u sastavu: Shamso 69 - vokal, Prasac zvani Sepra, a ponekad i Mezo - gitara, vokal, Žorž – gitara, Tomac – bas i Šarulja - bubanj


Još jedan od bendova u usponu na tuzemnoj sceni koji će biti predstavljan u sklopu osmog Viva La Pola! bit će zagrebački powerpop/post punk bend Shoot Me Wendy koji je krenuo s radom 2003. godine.

Bend je prepoznat po žestokim rifovima i ritmovima, koje upotpunjuju dvije vokalistice, stvarajući originalan stilski izričaj. U lipnju 2009. Shoot Me Wendy u vlastitoj produkciji snimaju video uradak za pjesmu ’’I’ve Drowned Myself’’ koji često biva emitiran na hrvatskoj televiziji i MTV Adria. Iste godine, Shoot Me Wendy bivaju nominirani za nagradu “Circoolar” u kategoriji za najbolji video uradak te najoriginalniji demo bend 2009. te tako bivaju dobitnicima nagrade za najbolji video uradak.

Trenutno rade na dugosvirajućem albumu koji bi trebao uključivati trinaest autorskih pjesama, od kojih neke u radnoj verziji možete poslušati na myspace stranici: www.myspace.com/shootmewendyband. Svjetski glazbeni trendovi i Shoot Me Wendy na osmom “Viva La Pola!” festivalu, u petak, 19. kolovoza.

Shoot Me Wendy djeluje u sastavu: Maja Mršić – vokal, Mirna Aničić - vokal Ognjen Biljan-August –gitara, Dražen Gavrilović – bas i Tomislav Peretić - bubanj


Porečki Cirkus je zasigurno najpoznatiji istarski bend unutar punk, reggae, ska okruženja. U četiri godine postojanja, dojmljivim autorskim stvarima, prometnuli su se u pravu koncertnu atrakciju, te tako bilježe veliki broj nastupa diljem Istre, Rijeke, Zagreba, Dalmacije i dr. Snimivši materijal za dugosvirajući album, bend je trenutačno u potrazi za izdavačem, a za nastup na osmom Viva La Pola!, Cirkus najavljuje pravi urnebes, te kako uz pregršt pozitivne energije, namjeravaju rasplesati i zadnje redove.

Cirkus djeluje u sastavu: Vedran Šušnjić “Šuško” – vokal i tekstovi, Vilijam Valenta “Vili” - gitara i pozadinski vokal, Tonči Horvat “Hus” - gitara, pozadinski vokal i produkcija, Martin Šikman “Šiki” - bas gitara, Ivan Laus - bubanj i pozadinski vokal, Jurica Prodan “Jure” - tenor sax i pozadinski vokal i Petar Janko “Pere” – truba


PRETPRODAJA ULAZNICA:
Ulaznice u pretprodaji za ovogodišnji “Viva La Pola!”, po cijeni od 59,99 kn (za petak), 89,99 kn (za subotu), te 139,99 kn (za oba dana) moguće je pribaviti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Pula:
Klub Uljanik, Dobrilina 2 (četvrtak – subota, 20.00 – 05.00 h)
Centar CD Shop, Fontička 3 (tel. + 385 52 212 463)
Rock Caffe, Scalierova 8
Caffe Bar Scandal Express, Ciscuttijeva 15
Caffe Bar Mimoza, Vukovarska 13
Caffe Bar Bass, Širolina 3

Rovinj: Music Shop Link, Carera 72 (tel. + 385 52 813 493)
Te u sustavu Eventim: www.eventim.hr
Rezervacije ulaznica: vivalapolafest@gmail.com

Objavljeno 10.08.2011.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar