Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Viva La Pola! uz The Toy Dolls i Anti Nowhere Legue

Viva La Pola! uz The Toy Dolls i Anti Nowhere LegueSvoje premijerno izdanje, pulski festival Viva La Pola! je doživio 2004. a zahvaljujući uspješnoj generalnoj probi krenulo se u realizaciju novog i većeg projekta. Viva La Pola! 2005. publici je podario 27 atraktivnih izvođača iz 7 europskih država. Imajući u vidu da je tendencija festivalskog projekta Viva La Pola! svakim novim izdanjem ponuditi nešto atraktivno i izazovno, vrhunac trećeg izdanja bit će vezan za veliko slavlje povodom 30 godina postojanja punk-rock zvuka.

Za tu prigodu organizator se pobrinuo dovesti dva izvorna i planetarno popularna sastava - The Toy Dolls i Anti Nowhere Legue, koji dolaze a odakle drugdje već iz Velike Britanije, kolijevke spomenutog zvuka, što bi uz (ugašene The Sex Pistols, The Ramones i The Clash) bili najznačajniji živući predstavnici spomenutog stila.

Stil je planetarni uzlet doživio početkom osamdesetih i svo ovo vrijeme ostao jednim od nezaobilaznih dijelova moderne rock glazbe i show bussinessa, stoga je sasvim sigurno da ćemo 11. i 12. kolovoza imati priliku uživati u generacijskoj poslastici za sjećanje.

Dakako, kao i prijašnjih godina, line-up festivala u osnovi stilski je vrlo raznolik pa su tako tu još Dubioza Kolektiv - bosanskohercegovački bend koji u etno/dub/crossover maniri razara stageove, a istom prilikom će nam predstaviti i novi album ”Dubnamite”. Nadalje, tu su i Six Pack (Smederevska palanka, Srbija), miljenici publike u Hrvatskoj, čiji je album ”Musique” objavljen je i u Hrvatskoj u nakladi Aquarius Recordsa.

Uz melodic punkoidne zvukove, treće izdanje Viva La Pola! Festivala tajanstvene gotičke zvukove u izvedbi riječke grupe Ashes You Leave, koja slovi za najpopularniju u svom fahu na području ex Yu. Gothic metal zvuk će upotpuniti još dvije grupe - Shanti Nilaya (iz Slovenije) i hrvatska post/punk, gothic ikona, grupa Phantasmagoria - bilježi preko 15 godina postojanja.

Domaće boje branit će electro-pop/trash atrakcija Lollobrigida (Zagreb), melodični hard-core Debeli Precjednik iz Osijeka, Analena iz Zagreba, Porečani Renegades - Rage Against The Machine cover band, Puležani Nailed (nu/thrash/core), Anti-Todor, Mor Roll, Mad Face... te slovenski punk/rock veterani The Drinkers, Novosađani DTI (garage rock), Backstage, a očekuju se potvrda još nekoliko zanimljivih bendova.

Viva La Pola! 2006. (11. i 12. kolovoza u klubu Uljanik, Pula) - više od 20 raznovrsnih izvođača i dvije nazaobilazne večeri za sve željne dobrog i dakako energičnog zvuka. Uz standardni glazbeni program, treće izdanje Viva La Pola! festivala donosi veliki broj štandova (Trolik Distribucija, Smart Shop, Kovač & Millennium) tattoo prezentacija, nagradnih igara i brojnih drugih popratnih programa.

Anton Cvijić / Artist info

Objavljeno 03.07.2006.

Vremeplov

Ne možete vječno biti spasitelji rocka - dođe netko drugi i preuzme zastavu, barem u očima medija.
Mike Gibson (Godfathers)