Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vladan Vučković Paja snimio novi album

Vladan Vučković Paja snimio novi albumOsmi album Vladana Vučkovića Paje nosi naziv „Enformel“ po pravcu u umjetnosti koji je nastao nakon drugog svijetskog rata kao reakcija brojnih umjetnika na besmisleno ljudsko stradanje u tom konfliktu.

Enformel označava umjetnost „bez forme“, umjetnost koja autoru daje najveću slobodu stvaranja. Djela nastaju spontano, iz improvizacije, bez obaveze poštovanja tradicionalnih umjetničkih kanona. Enformel je posebno mjesto zauzeo u slikarstvu, ali je zastupljen i u muzici – gdje ne priznaje stvaranje “promišljenih” kompozicija.

„Inspiriran enformelom, na ovom albumu prepustio sam se spontanosti, slučajnosti i trenutnim raspoloženjima u procesu stvaranja autorske muzike. Forma je u drugom planu, nepredvidiva i neobavezna. Muzički oslonac pronašao sam u elektronskoj repetitivnoj muzici. Slobodu stvaranja suprotstavio sam svakoj vrsti društvenog konflikta i album nazvao
“Enformel”, riječi su Vladana Vučkovića Paje.

Na albumu se nalazi deset novih instrumentalnih kompozicija, koje je komponirao, aranžirao, programirao i odsvirao Vladan Vučković Paja. Producent i tonski snimatelj albuma je Perica Kaluđerović.

Album je snimljen u Muzičkom Ateljeu Louis početkom 2016. godine.
Objavljen je u izdanju Multimedia Music.

Objavljeno 25.06.2016.

Vremeplov

Odlaskom u Pariz sam prekinuo dosta automatskih nizova stvari, doveo u pitanje dosta toga što mi se činilo samo po sebi razumljivim i našao se u situacijama koje me, da sam ostao, ne bi zadesile.
Darko Rundek, intervju za RiRock.com