Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vlatko Stefanovski & V3 Trio u Vrsaru

Vlatko Stefanovski & V3 Trio u VrsaruJedinstveni gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i V3 trio nastupit će na trećem izdanju festivala “U zagrljaju kamena i mora” u kamenolomu Montraker u Vrsaru.

Jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, svjetski poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici, nastupa s novom, dosad najmlađom sekcijom svog tria kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Obožavatelji će ovom prilikom moći uživati u Vlatkovoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira ethno, rock, jazz i blues te probranoj selekciji Vlatkovog i Leb i sol repertoara kojeg čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo, Skopje, Kalađijsko oro…

Vlatkova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegove jedinstvene fuzije različitih glazbenih stilova. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma. Spajanjem tradicionalne makedonske glazbe i rocka, ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije, a pjesme poput: Devetke, Jovano Jovanke, Aber Dojde Donke postale su evergreeni makedonske glazbe i zadužili su zauvijek makedonsku kulturu.

Ni samostalna karijera Vlatka Stefanovskog nije ništa manje impozantna. Od razlaza grupe Leb i sol izdao je 15 albuma. Poznat je po suradnji s vrhunskim, svjetskim glazbenicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Miroslav Tadić, Theodosii Spassov, Jan Akkerman i drugi. Suradnja s Miroslavom Tadićem kojoj se posvetio proteklih dvadesetak godina bacila je novo svjetlo na akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe.

Nedavno je u rasprodanim Lisinskom predstavio i nesvakidašnju glazbenu fuziju nastupajući s folklornim ansamblom Tanec, a tijekom pandemije s trećom verzijom svog trija u kojem svira sa sinom Janom i Ivanom Kukićem snimio je i novi album pod imenom Taftalidze shuffle.

Objavljeno 20.08.2023.

Vremeplov

Natječem se sam sa sobom i gubim…
Roger Waters (Pink Floyd)