Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vratio se Rokaj fest!

Vratio se Rokaj fest!Veliki povratak Rokaj festa na regionalnu festivalsku scenu, nakon dvogodišnje pauze, dogoditi će se 7. i 8. lipnja ove godine. Na prostoru Zagrebačkog Velesajma Rokaj će podsjetiti zašto je, ne tako davno bio, najveći i najomiljeniji domaći glazbeni festival.

U četiri svoja izdanja, od 2006. do 2009. godine, Rokaj je konstantno rastao kapacitetom i programskom širinom, tri je puta bio nominiran za najbolji europski mid-size festival, a svoje vrhunce doživio je 2008. s dnevnom posjetom od 26.000 posjetitelja na Jarunskom jezeru, što je do dan danas apsolutni rekord na domaćem festivalskom terenu. Godine 2006. Rokaj je prvi krenuo sa Šalatom kao festivalskim prostorom, 2007. bio je prvi veliki open air festival koji se dogodio na Jarunu, a sada pak Rokaj otkriva i publici predstavlja fantastične mogućnosti Zagrebačkog Velesajma kao festivalskog prostora! Uz kombinaciju open air glavne bine i paviljona kao zatvorenih hala, Rokajfest se ove godine vraća s novim konceptom i najjačim programom u svojoj povijesti u čijem će line upu se naći strani i domaći izvođači različitih glazbenih žanrova.

U bogatoj Rokaj prošlosti na festivalu su između ostalih gostovali Primal Scream, Razorlight, Hladno Pivo, Majke, Urban&4, Let3, Wire, The Fall, The Lemonheads, These New Puritans, The Datsuns i mnogi drugi, a uz standardno jeftinije ulaznice od ostalih sličnih događaja Rokajfest se isticao i fan friendly načinom razmišljanja i poslovanja, zbog čega u ove dvije godine inbox Rokaj mail adresara nije prestao dobivati mailove na tjednoj bazi s upitima o povratku.

Taj povratak sada je definiran, s proširenim i pojačanim organizacijskim timom, koji u 2012. Rokaj predstavlja s programom koji će zadovoljiti najširi spektar publike. Ideja festivala i dalje je predstaviti široku lepezu glazbenih žanrova, zadovoljiti gotovo sve ukuse urbane glazbene publike te cijenom ulaznice omogućiti da festival bude dostupan svima.

PRVI POTVRĐENI IZVOĐAČI
A da povratak Rokaja bude glasan, jasan i bombastičan, garantira prvi i najžešći paket bandova koje predvode SLAYER. Jedan od najvećih i najznačajnijih metal bandova svih vremena, kalifornijski Slayer, vraćaju se u Zagreb nešto više od godine dana nakon koncerta u Areni, na svom prvom ikada festivalskom nastupu u Hrvatskoj. Band osnovan 1982. godine slavi upravo 30.-ti rođendan, a na europskoj turneji obići će sve najveće festivale starog kontinenta, uz poneki samostalni nastup. Slayer u Zagreb stižu u orginalnoj postavi koju čine Kerry King, Tom Araya, Jeff Hanneman i Dave Lombardo, a glavnu binu Rokajfesta kao headlineri će zatresti u petak 08.06.

MASTODON, miljenici kako žestoke, tako i indie rock publike, prošli su dugi put od malenih underground klubova Amerike do naslovnih uloga na najvećim festivalima. Band koji su na turneje kao support vodili razni velikani od Metallice do Tool, ovu godinu provodi promovirajući svoj fenomenalni posljednji studijski album ”The Hunter”. Na Rokaj festu Mastodon će, kao i Slayer, nastupiti s punom set listom i satnicom dugom kao na samostalnim koncertima.

Francuzi GOJIRA jedan su od najznačajnijih novih bandova staroga kontinenta, fantastični glazbenici koji spajaju na svojim albumima široku paletu utjecaja od Pantere i Sepulture do Tool i Neurosis. Njih prvi nastup uopće u regiji dogoditi će se upravo na Rokaj festu, a band poznat po textovima s tematikom zaštite okoliša i prirodnih katastrofa, više je puta povezivan s Greenpeace organizacijom.

Već u utorak 24. siječnja Rokaj fest će izaći s novim potvrđenim izvođačima koji će u naš line up donijeti drugačiji zvuk od Slayera, Mastodona i Gojire.

ULAZNICE
Prodaja ulaznica u Hrvatskoj započinje u petak, 27. siječnja 2012., a u objavi za medije u utorak, 24. siječnja bit će objavljena informacije o cijenama i prodajnim mjestima.

Objavljeno 23.01.2012.

Vremeplov

Ja na razvoj tehnologije gledam u smislu da će tehnologija samo brisati granice, tako da neće biti potrebno da definiramo imamo li elektronsku ili kakvu drugu glazbu, već će muzika biti samo muzika.
Kiril Džajkovski