Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vrhunski početak festivala u Novom Sadu

Vrhunski početak festivala u Novom SaduGlavne zvijezde prvog dana bile su slavni hardcore Njujorčani »Bad Brains«, indie dance pank sastav »LCD Soundsystem«, slavni hiphiper DJ Shadow te britanski poper Mika
Novi Sad i ove godine očekuje nekoliko dana sjajne zabave.

Prema prvim procjenama, na prvoj večeri jedanaestog Exita bilo je više od 30 tisuća ljudi. Glavne zvijezde prvog dana bili su slavni hardcore Njujorčani »Bad Brains«, indie dance pank sastav »LCD Soundsystem« koji smo nedavno imali prilike gledati na jarunskom INmusic festivalu, slavni hiphiper DJ Shadow te britanski poper Mika.

Shadow, pravim imenom Joshua Paul Davies, publici je prezentirao neke od brojeva s nadolazećeg albuma. Premda je nastup sve u svemu bio solidan, može se reći da je mogao i dosta bolje, a pogotovo življe, jer od autora genijalnih albuma kao što su »Entroducing« i »The Private Press« očekuje se samo vrhunski provod.

S druge strane, Mika je publiku potpuno oduševio izvevši pravi show sa skidanjem majice i kričavim kostimima, no i pokazavši da je uživo mnogo zabavniji no što bi se zaključilo iz njegovih spotova.

Exit je ipak toliko golem da se – s prosječno pedeset, šezdeset izvođača po večeri – teško ne provesti odlično, a ni u ludilo nije moguće poslušati ni polovicu grupa na koje bi svakako htjeli stići.

Na Fusion stageu su oko ponoći nastupali vrlo zabavni indie elektro psihodeličari »Yeasayer«, a koji sat iza njih urnebesni južnoafrički gangsta projekt »Die Antwoord«.

Svaka Exit večer neizostavno ne završava prije osam ujutro, do kada se pleše u Dance Areni. Golemo party-grotlo u četvrtak su zapalili Chromeo i Boys Noize, dok su Black Rose i Henrik Schwarz završavali pod već prilično sjajnim suncem.

Sve »exitovce« definitivno je poslužilo i ugodno vrijeme, pa je sasvim sigurno da Novi Sad i ove godine očekuje nekoliko dana sjajne zabave.

Iz Novog Sada Jerko Bakotin za Novi list

Objavljeno 12.07.2010.

Vremeplov

Nemojte se bojati biti slobodni s glazbom. Potrudite se i ostavite nešto sebe u njoj.
Brian Setzer