Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

„Wait For Me“ - Moby

„Wait For Me“ - MobyU studenom 2008. godine Moby je prvi put govorio o nasljedniku albuma „Last Night“ izjavivši: „Htio bi napraviti emotivnu, predivnu ploču. Ne znam hoću li uspjeti, ali cilj mi je stvoriti nešto jako intimno, melodično, prekrasno...“.

U lipnju 2009. došla je potvrda da je uspio. Album je nazvao „Wait For Me“, a hrvatska publika bila je jedna od prvih koja ga je čula uživo.

„Wait For Me“ objavljen je 30. lipnja, a najavio ga je singl „Shot In The Back Of The Head“ čiji videospot je režirao slavni David Lynch.

„Na albumu sam počeo raditi prije godinu i pol i primarni kreativni i idejni pokretač bio je govor Davida Lyncha održan na dodjeli nagrade BAFTA u Engleskoj. David je pričao o kreativnosti i, da parafraziram, kako je kreativnost dobra kad nema komercijalnog pritiska.

Čini se da je umjetnički rad prečesto prosuđivan prema slaganju sa trenutnim kretanjima na tržištu i komercijalnim potencijalom. Pri stvaranju ovog albuma fokusirao sam se da napravim ono što uistinu volim, a ne ono što bi tržište moglo dobro prihvatiti. Rezultat je tiša i melodioznija, osobnija ploča od nekih koje sam napravio.“

Mobyjev trud se možda ponajbolje čuje u prekrasnoj „Pale Horses“, drugom singlu s albuma i pjesmi koja će svojom usnulom, nostalgičnom notom zasigurno zavladati top listama slijedećih mjeseci.

„Wait For Me“ je u potpunosti Mobyjevo autorsko i producentsko djelo na kojem je odsvirao sve instrumente, dok se kao gostujući vokali pojavljuju Amelia Ziria Brown („Pale Horses“), Starr Blackshere („Study War“), LeelaJames („Walk With Me“), Melody Zimmer („Jltf“), Kelli Scarr („Wait For Me“) i Hilary Gardner („Hope Is Gone“). Miksom se pozabavio Ken Thomas, poznat po radu sa Sigur Rosom, a o suradnji je Moby izjavio: „Miksati album s Kenom je bilo jako dobro jer je kreativno otvoren prema svemu. Kao pravi tehnološki geekovi miksali smo album koristeći samo analognu opremu u stereu namjeravajući miksati kako se miksalo u 60tima...“

Objavljeno 07.07.2009.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison