Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

White Lies – Mračna londonska trojka

White Lies – Mračna londonska trojkaBend White Lies nastao je 2007. godine na ostacima benda Fear of Flying, a čine ga gitarist i glavni vokal Harry McVeigh, basist Charles Cave i bubnjar Jack Brown. Mračna londonska trojka do sada je izdala jedno LP izdanje- ’’To Lose My Life...’’.

Album je izašao 2009. godine, a izdala ga je izdavačka kuća Fiction Records. Kritika i publika su ga vrlo dobro prihvatili ponajviše zahvaljujući odličnim singlovima- ’’Death’’, ’’To Lose My Life..’’ i ’’Farewell To The Fairground’’.

Na čitavom albumu osjeća se snažan utjecaj britanskih post-punk bendova iz 80-ih godina, Joy Division i Echo & The Bunnyman samo su neki od njih, ali i aktualnih post-punk revival bendova kao što su Editors ili Interpol. McVeigh je u jednom intervjuu te usporedbe odbacio tvrdeći da se u 80-ima nisu niti rodili, a da im se Editorsi i Interpol uopće ne sviđaju.

Bez obzira na njegove tvrdnje zvuk koji proizvode neodoljivo podsjeća na mračnu britansku scenu.

Ove i prošle godine dobili su nekoliko nagrada za svoj rad od kojih je najznačajnija one za najboljeg novog izvođača u 2009. godini časopisa Q. Isti album im je osigurao nastup na ShockWaves NME Awards Tour zajedno s Florence & The Machine, Friendly Fires i Glasvegas. Osim te turneje nastupili su i na kultnim festivalima kao što su Glastonbury, Isle Of Wight i Lollapalooza.

Trenutno se nalaze na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i Zagrebu, a nedavno su najvili izlazak novog albuma nazvanog ’’Ritual’’. S albuma je već skinut singl ’’Bigger Than Us’’, a datum izlaska ovog s nestrpljenjem očekivanog albuma je 17.01.2011. godine.

Objavljeno 26.11.2010.

Vremeplov

O boemima odavno postoji toliko uopćena predodžba da više gotovo nitko ne zna podrijetlo i bit pravih boema.
Ervin Dubrović, riječki povjesničar umjetnosti i publicist