Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

White Lies objavili album ”Five”

White Lies objavili album ”Five”Engleski post punk bend White Lies objavili su novi album “Five” kojeg će koncertno predstaviti u Tvornici kulture u nedjelju 10. ožujka.

White Lies su sve bolji s vremenom, “Five” je jedan od najodvažnijih povratničkih albuma, a kritika ga već hvali i kaže da izaziva osjećaj euforije, ali s oštricom, te podjednako pruža tugu i radost.

Album otvara “Time to Give” duga čak sedam minuta s kojom bend stvara zvučni zid. Od glasne himne “Ritual”, zvučnih eskapada “Big TV”, preko synthpop zvuka “Friends”, “Finish Line’” i “Denial” okrivaju melodične riffove, “Tokyo” trijumf synthova i popa, a “Believe It” i “Fire and Wings” za kraj pokazuju razvoj od starijeg bendovskog zvuka u kojem dominira gitara ka novom.

Album “Five” pokazuje nove kreativne puteve ovog trojca iz zapadnog Londona, a u pjesmama pokazuju novo samopouzdanje i ovo je prekretnica koja ih je pogurnula u neke drugačije smjerove u istraživanju vlastitog zvuka i umjetničkih teritorija.

Pisanje i snimanje albuma odvijalo se na obje strane Atlantika. Radili su s dugogodišnjim poznanikom Ed Bullerom koji je producirao zadnja dva albuma, priključio se i inženjer zvuka James Brown (Arctic Monkeys, Foo Fighters), producent Flood, te je dobitnik Grammya, Alan Moulder (Smashing Pumpkins, Nine Inch Nails, The Killers), zadužen za miksanje albuma.

Hvaljeni londonski bend White Lies novim studijski uratkom obilježava i 10 godina karijere, a zagrebački nastup bit će jedina prilika vidjeti ih u regiji na pratećoj velikoj europskoj turneji. Počevši već u siječnju, do kraja ožujka ih vodi na nastupe po UK-u, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Norveškoj, Danskoj, Poljskoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Luksemburgu, Irskoj, nakon čega se sve nastavlja u Sjevernoj Americi i Meksiku.

Prije njih nastupit će Boniface i će predstaviti zarazne indie-pop himne koje su ga ustoličile kao novi pop talent.

Ulaznice su u pretprodaji 110 kn, a na dan koncerta cijena će biti 130 kn.

Službena prodajna mjesta:
* Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
* Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
* Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
* Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
* Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
* Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb
* Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
* Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.
Objavljeno 10.02.2019.

Vremeplov

Previše ljudi je okupirano pop muzikom. Pozicija rock’n’rolla u našoj subkulturi postala je previše znacčajna, naročito u traganju za filozofskim sadržajem.
Mick Jagger (krajem 70-ih prošlog stoljeća)