Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

White Lies @ Tvornica

White Lies @ TvornicaU sklopu velike svjetske turneje amerčka grupa White Lies zaustavila se ovu srijedu u Zagrebu, odnosno u Tvornici kulture.

Ova vrlo dobra i perspektivna trojka, na koncertima nastupaju kao petorka, javnosti se predstavila prošle godine objavljivanjem hvaljenog i nagrađivanog prvijenca ’’To Lose My Life...’’, a u Zagreb su došli netom što su objavili novi singl ’’ Bigger Than Us’’, koji će se naći na novom albumu nazvanom ’’Ritual’’.

Kao predgrupa nastupio je zagrebački bend Gretta, sudionik sad već legendarnog festivala ’’Velika Rock Eksplozija’’ iz 2008. godine. Nakon otprilike pola sata njihove svirke došao je red na ono što su svi sa nestrpljenjem čekali- nastup White Liesa.

Krenuli su nešto laganije sa pjesmom ’’A Place To Hide’’, a nastavili su s dvije nove pjesme od kojih je jedna bio već spomenuti novi singl ’’Bigger Than Us’’, odlična stvar, na tragu hitova sa prvijenca.

Prvi od tih hitova koji su jučer izveli bio je ’’To Lose My Life’’. Nakon njega nastvili su kombinirati stare s novim pjesmama, a puna je Tvornica odlično prihvaćala nove stvari dok su one svima poznate otpjevali zajedno s bendom čime se atmosfera još više dizala. Jedina zamjerka bendu je sasvim skromna interakcija s publikom, koja se svodila na povremene pozdrave i pohvale publici.

Sudeći po novom materijalu bend ne bi trebao doživjeti poznati sindrom drugog albuma jer ono što smo u srijedu čuli stvarno je dobro. Stvarima ’’E.S.T’’ i ’’Unfinshed Business’ polako su došli do kraja prvog dijela, a publika ih je očekivano vratila na pozornicu snažnim povicima odobravanja. Na bisu su izveli dva najveća hita- ’’Farewell To The Fairgorund’’ i ’’Death’’ kojim su zatvorili svoj premijerni nastup u Hrvatskoj.

U samo nekoliko tjedana u Zagrebu sa nastupila dva odlična rock benda, The National i White Lies čime se Zagreb promiče u jedan od europskih centara klubske scene, a nadamo se da će tako i nastaviti.

Miran Milić

Objavljeno 04.12.2010.

Vremeplov

Mislim da je situacija sada, koliko se god mi svi volimo žaliti, puno bolja nego onda kada smo mi kretali s bendom. Promijenio bih jedino stav mladih ljudi prema politici, mislim da mladi nisu ni svjesni koliku moć imaju i koliko mogu toga promijeniti ako se pokrenu.
Mile Kekin (Hladno Pivo)