Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Whitesnake pobjedili kišu

Whitesnake pobjedili kišu“Make some fu*king noise Serbia!”, bila je poruka frontmena i legendarnog pjevača Davida Coverdalea publici u Beogradu...

Nakon odsvirane numere ” Bad Boys” prostor Taš, prema medijima oko 8000 posjetitelja, prepun fanova, kako mladih tako i onh vremešnijih koji pamte Coverdalea kao pjevača grupe Deep Purple, gromko je pozdravilo legendarni bend Whitesnake.

Uslijedile su numere ”Slide It In”, Love An’i No Stranger”, ”Is This Love” ... Coverdale se potrudio obratiti se na srpskom ”Hvala, hvala! Dobra večer!” što je izazvalo buru odučevljenja i emocija kod prisutnih fanova.

Slijedile su dvije pjesme s novog albuma ”Flesh and blood” - ”Trouble is your middle name” i ”Shut up and kiss me”.

Reb Beach i Joel Hoekstra predstavili su sebe u 10. minutnom shou. Čini se da je njihova virtuoznost bila na vrlo visokoj razini jer je tišina, koja je dolazila iz publike tokom njihovog predstavljanja , bila zapanjujuća. Ova dvojica odličnih gitarista nagrađeni su potom jako gromkim pljeskom. U okviru solo dionica nedugo potom predstavio se i Tommy Aldridge (bubnjar). Whitesnake su izveli fantastičnu ” Slow and Easy” , a uslijedile su i numere “Give me all your love” i “Here I go again”.

I onda je, “Still of the night” numera donijela kapi kiše koja je već tijekom srednjeg dijela kompozicije pretvorila, kako prostor u kome je bila publika, tako i binu, u potop. Iako je mali dio publike pohrlio ka izlazu veći dio fanova je pjevao s Coverdaleom.

Bend je svirao unatoč kišnoj zavjesi. Osim klavijatura koje su pokrili tehničari, gitaristi, basist, njihove pedale, Coverdale s mikrofonom u rukama koji dovikuje publici: Budite Sretni, Hvala Vam! prkosili su kiši koja je potpomognuta vjetrom donosila vodenu zavjesu koja ih je dodatno zapljuskivala. Fantastičan prizor - tko nije bio ne zna šta je propustio. Bez obzira na vremensku nepogodu, Whitesnake završavaju numeru, duboki naklon benda prema publici, opraštanje, bacanje trzalica i bubnjarskih palica fanovima u prvim redovima... svi mokri i svi zadovoljni. Fantastično lijep koncert za pamćenje!

Ivica Stanković

Objavljeno 07.07.2019.

Vremeplov

Vokale radim na kraju zato što prvo želim napraviti glazbu i gurnuti je do razine na kojoj se moram natjecati s njom.
Axl W. Rose (Guns N’ Roses)