Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Whitesnake ponovno sviraju u Beogradu!

Whitesnake ponovno sviraju u Beogradu!Whitesnakegostovati će u Beogradu 14. lipnja, u okviru svjetske turneje ”Year Of The Snake” i svirat na Kalemegdanu...

Ovoj britanskoj grupi će ovo biti treće gostovanje u Srbiji. Prvi put su svirali na Tašmajdanu 2006. godine, a 2011. godine su imali koncert u Kombank Areni u sklopu zajedničke turneje s grupom Judas Priest i o tom događaju mogli ste čitati na stranicama RiRock.com.

Pjevač David Coverdale je osnovao Whitesnake 1978. godine, nakon što je napustio Deep Purple (s kojima je gostovao sada daleke 1975. u Zagrebu i Beogradu). Do 1983. godine Whitesnake je svirao mješavinu bluesa i hard-rocka, s gitaristima Mickey Moodyem i Barnie Marsden kao okosnicama. U tom, kako se obično naziva, britanskom dijelu karijere, Whitesnake je bio uspoređivan s Deep Purple i Led Zeppelinom, a imao je i nekoliko hitova uključujući (sada) hard-rock evergrin ”Fool for your lovin ”, s albuma ”Ready an ’Willing” (1980).

Sa albumom ”Slide it in” (1984), Coverdale se okrenuo komercijalnijem hard i heavy metal zvuku, drugim suradnicima i američkom tržištu. ”Slide it in”, prvi album bez Marsdena i posljednji sa Moodyem, a opet s John Sykesom na gitari prvo je objavljen u Britaniji, gdje je oštro kritiziran zbog loše produkcije. Kada je u postavu na mjesto Mudija primljen bivši gitarista Thin Lizzyija John Sykes, album je remiksiran za američko tržište uz nasnimavanje gitare i tamo je postao hit.

Američka faza je kulminirala ogromnim komercijalnim uspjehom albuma ”Whitesnake 1987”, na kojem se nalaze i danas slušani hitovi ”Here i go again”, ”Is this love” i ”Still of the night”, ali bend koji ga je promovirao nije bio onaj koji ga je snimio jer je Coverdale odmah poslije snimanja otpustio glavnog autora glazbe John Sykesa i dobrim dijelom izmijenio postavu. Uspjehu je svakako pridonio i spot u kojem se pojavljuje glumica Tawny Kitaen, koja je tada bila udana za Coverdalea. Samo u SAD album je prodan u više od osam milijuna kopija, a uz to utjecao je i na to da se prethodni album proda u još dva milijuna primjeraka.

Nakon albuma ”Slip of the tongue” (1989), na kojem je gitaru svirao Steve Vaii koji nije prošao tako dobro kao ”Whitesnake 1987”, grupa je skliznula u razdoblje neizvjesnosti. Više puta je mijenjana postava, prekidalo se s radom. Za posljednjih 20 godina snimila je samo tri studijska albuma, uključujući posljednji ”Forevermore” (2011).

Ulaznice za beogradski koncert grupe Whitesnake prodavaće se na blagajnama Eventima po krajnje popularnim cijenama, parter za 20e fan pit 30e i VIP tribina za 35e. Koncert organizira Avalon Produkcija

Objavljeno 11.06.2013.

Vremeplov

Mali koncerti su teži, ponajprije stoga što između onog koji svira i onih koji slušaju ne postoji ništa. Nema barijere, ograde, metara praznog prostora. Publika može čuti i osjetiti svaku sviračevu lošu točku. Uvijek sam puno nervozniji kad sviram pred malim auditorijem, a od tog malog broja ljudi glazbenik ustvari uvijek dobije veću nagradu.
Dominic Miller