Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Wu-Tang Clan u Londonu započeli ”Bogovi rapa” turneju

Wu-Tang Clan u Londonu započeli ”Bogovi rapa” turneju Najveća hip hop grupa u povijesti, veliki Wu-Tang Clan, započeli su rasprodanim londonskim koncertom turneju “Bogovi rapa” koju će 25. svibnja dovesti na umaški Sea Star, njihov jedini nastup u centralnoj, južnoj i istočnoj Europi.

Paralelno s početkom turneje startalo je emitiranje dokumentarca „Wu-Tang Clan: Of Mics & Men“, posvećenog ovom nevjerojatnom kolektivu kojeg nazivaju i Avengersima hip hopa, te koji od prije tjedan dana imaju i isvoj kvart na rodnom Staten Islandu u New Yorku.

Koliko duboko su Wu-Tang Clan utjecali na povijest hip hopa, a i same pop kulture vidjelo se već na prvoj od dvanaest stanica ogromne „Gods Of Rap“ turneje.

Na rasprodanom londonskom koncertu Wu-Tang je izveo čak 33 pjesme među kojima dva superklasika Ol’ Dirty Bastarda „Shimmy Shimmy Ya“ i „Got Your Money“ te obradu Beatlesa „Come Together“. Dakako kostur set liste čine pjesme s epohalnog debija „Enter The Wu-Tang (36 Chambers)“ čiji 25 rođendan je motiv turneje uz koju su naslonili pravi best of uz obavezne „Gravel Pit“ i „Triumph“ za kraj.

Turneja „Gods Of Rap“ na kojoj su Wu-Tang Clan headlineri, a nastupaju nakon još dvije hip hop ikone - grupa Public Enemy i De La Soul – rezervirana je isključivo za arene kapaciteta od 15.000 do čak 23.000 fanova u Velikoj Britaniji, Skandinaviji, Parizu, Berlinu i Amsterdamu. Jedini datum, zbog kojeg će bend skrenuti s puta čak 2000 km nastup je na Sea Star festivalu u umaškoj laguni Stella Maris u subotu 25. svibnja. Ta ekskluzivna svirka za centralnu, južnu i istočnu Europu izazvala pravi desant Wu-Tang fanova na Hrvatsku!

U petak, 10. svibnja obožavatelji diljem svijeta mogli su pogledati prvu od četiri epizode koje zorno prikazuju zašto mnogi ovaj glazbeni kolektiv nazivaju Avengersima hip-hopa – grupom potpuno različitih i moćnih individulaca koji zajedno mogu promjeniti svijet. „Wu-Tang Clan: Of Mics & Men“ je dokumentarni film o desetorici mladića sa Staten Islanda koji otkrivaju muziku i postaju RZA, GZA, Ol’ Dirty Bastard, Inspectah Deck, Raekwon, U-God, Ghostface, Method Man, Masta Killa i Cappadonna.

Film je osvrt na cjelokupnu karijeru benda kroz kompilaciju intimnih i otvorenih intervjua koji su dali svaki od devet danas živih članova, kao i nikada ranije viđenih snimaka i fotografija sa nastupa i iz njihovih života.

Objavljeno 15.05.2019.

Vremeplov

Upravo sam ”on the road” s bendom i napokon je sve super.
Cesar Rosas (Los Lobos)