Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Yann Tiersen: “Dust Lane Tour”

Yann Tiersen: “Dust Lane Tour”Glazbenu karijeru počeo je sviranjem klavira kada je imao četiri godine, zatim violinom u dobi od šest, kada je počeo pohađati klasičnu glazbenu školu.

S trinaest godina odlučio je promijeniti svoju sudbinu, slomio je violinu u komadiće, kupio električnu gitaru i oformio rock sastav... Dalju edukaciju Tiersen je dobivao kroz godisnji Transmusicales festival gdje je pratio nastupe grupa kao što su: Nirvana, Einsturzende Neubauten, Nick Cave & The Bad Seeds, The Cramps, Television, Suicide...

Kada mu se, nekoliko godina kasnije, bend raspao, umjesto da krene u lov na nove glazbenike, kupio je jeftinu miksetu, osmotračni magnetofon i počeo sam snimati glazbu uz pomoc sintesajzera, semplera i ritam mašina, pretačući preko svojih novih kompozicija groovove sa starih ploča u lovu na loopove i orkestralne samplove koje će „posuditi“.

Široj publici poznat je kao autor sjajne glazbe u genijalnom filmu “Amelie” i vrlo simpaticnom “GoodBye, Lenin!”, ali Yann Tiersen je zapravo puno puno više od toga. Ovaj multitalentirani glazbenik izdao je 13 albuma, uglazbio nekoliko filmova, a u Zagrebu će predstaviti dio svog novog opusa u kojem rock postavu dopunjava virtuoznim ”upravljanjem” analognim sintovima.

Tiersen u Zagrebačku Tvornicu dolazi u sklopu turneje “Dust Lane”, nazvane po novom album objavljenom u rujnu 2010. Rezultat je to dvogodišjeg kreativnog procesa u kojem je Tiersen osim komponiranja pjesama odsvirao i sve instrumente osim udaraljki.

Počelo je s akustičnim gitarama, mandolinom, banjom, buzukijem i dječijim setom bubnjeva na što su dodane električne gitare, bass i starinski analogni sintesajzeri iz Tiersenove post punk mladosti.

Na ovoj turneji ga prate Lukas Lonski i Felix Classen, nova glazbena senzacija koja Berlinsku scenu predstavlja svijetu. Duo je 2009. izdao album „Climbing On Branches“ na kojem nježnom mješavinom gitara, bubnjeva i melankolične melodije podsjećaju na post rock grupu Sea And Cake, istodobno održavajuci tužnjikavu atmosferu Radioheada. Na stranu s tim, glazba Lonskog i Classena je prva liga modernog popa. Otkriti ih znači zaljubiti se.

Svima koji očekuju da će koncert provesti sjedeći ili se stiskajući uz partnera na tonove glazbe koja je pratila životni put Amelie, znajte da osim nježnih melodija Yann sa bendom svira puno žešće i električnije / energičnije.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeli od 110 kn dostupne su u sustavu Eventimea uključujući i prodajno mjesto Dancing Bear Shop (Gundulićeva 7) te na blagajni Tvornice Kulture (Ljudevita Posavskog 1).

Cijena ulaznice : 110/130kn.

Objavljeno 24.11.2010.

Vremeplov

Bend nije ”grupa građana” koji imaju instrumente u rukama i sviraju - bend je grupa ljudi koji međusobno imaju muzičku i umjetničku kemiju, koji dišu zajedno u ritmu nečega što su zacrtali kao svoj izraz.
Vladimir Janković Džet , Intervju za RiRock.com