Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Yo La Tengo u studenom u Tvornici

Yo La Tengo u studenom u TvorniciJedan od najcjenjenijih američkih bendova Yo La Tengo dolazi nam prvi put u goste i nastupit će 08. 11.2013. u Tvornici kulture...

Oni su pop-bend. Ali ne rade samo pop-pjesme. Stvaraju ono što se može opisati samo kao
„Yo La Tengo pjesme“.

Jedan od posljednjih istinski vizionarskih rock-bendova, kako ih je nazvao USA Today, osnovali su 1984. Ira Kaplan i Georgia Hubley u Hobokenu, u saveznoj državi New Jersey, a od 1992. nastupaju kao trio nakon što im se pridružio James McNew na bas-gitari. Unatoč ograničenomu mainstream uspjehu, o bendu Yo La Tengo u glazbenim se kritikama govori isključivo u superlativu, kao nadmoćnom predstavniku indie-rocka s jakim uporištem među glazbenim fanovima.

Ira Kaplan, Georgia Hubley i James McNew uživaju svjetski uspjeh isključivo vlastitim zaslugama, ali i u vlastitim uvjetima – svirajući u najboljim svjetskim koncertnim dvoranama, muzejima, dominirajući na listama glazbenih kritičara, radeći glazbenu temu za seriju ,,The Simpsons“, glumeći Velvet Underground u filmu „I Shot Andy Warhol“, dijeleći pozornice s najznačajnijim glazbenicima našeg doba… Oni nisu samo jedan od najcjenjenijih američkih bendova nego pravo glazbeno blago uz koje su odrasle mnoge generacije.

U bogatoj je karijeri YO LA TENGO objavio 13 studijskih albuma i brojne EP-eve te radili manje glazbene projekte i filmsku glazbu. I gotovo sve što su objavili, dočekale su najbolje kritike.

U gotovo 30-godišnjoj karijeri objavili su 13 albuma, a publici i kritici među najdražima su Painful (1993), I Can Hear The Heart Beating As One (1997), And Then Nothing Turned Itself Inside-Out (2000), Summer Sun (2003), I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass (2006), Popular Songs (2009) te novi visokohvaljeni album Fade (2013), koji je izašao u siječnju ove godine. Njihovi su albumi poticali mnoge kritičare na recenzije, tragalo se za biti i značenjima, ali ako je Yo La Tengo u nečemu dosljedan, onda je to neumorno širenje horizonata svakim novim albumom. Kaplan, Hubley i McNew, koliko god spontani u izgradnji svojega zvučnog svijeta, zapravo čine kompleksan motor i ništa ne prepuštaju slučaju.

Uspijevaju u gotovo nemogućem: držeći se čvrsto svojega glazbenoga karaktera, neumorno istražuju glazbenu povijest i stvaraju različitu glazbu tako da uvijek zvuče moderno, ukorak s vremenom. Od šaputavih balada do punkerskog entuzijazma, od zapetljanih aranžmana do šarmantnih slučajnosti, Yo La Tengo – kako i ime kaže – imaju sve.

Od 1984. ovaj trio (a nekada davno i duo i kvartet) kombinira britke tekstove i glazbeno eksperimentiranje na samo njima svojstven način. Podsjećaju nas na sve velike bendove koji su postojali, a opet su oduvijek i do kraja ostali svoji.

U Zagreb dolaze prvi put u sklopu nove europske turneje na kojoj promoviraju album „Fade“, a singlovi „Before We Run“, „I’ll Be Around“ i „Ohm“ već su osvojili obožavatelje iz cijelog svijeta.

Njihovi uvijek uzbudljivi i nikad isti nastupi jedinstvena su prilika za fanove iz Hrvatske, ali i cijele regije, da dožive glazbeni ugođaj koji ovaj kultni trio stvara već tri desetljeća.

A činjenica da jedan bend, koji postoji toliko dugo, još može napraviti nešto tako bezbrižno prekrasno, već je dovoljan povod za jesensko slavlje.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima i putem www.eventim.hr po cijeni od 200 kuna.

Objavljeno 16.10.2013.

Vremeplov

Sa stajališta oblika, obrazac za sve umjetnosti glazbenikovo je umijeće.
Oscar Wilde