Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Yo La Tengo u studenom u Tvornici

Yo La Tengo u studenom u TvorniciJedan od najcjenjenijih američkih bendova Yo La Tengo dolazi nam prvi put u goste i nastupit će 08. 11.2013. u Tvornici kulture...

Oni su pop-bend. Ali ne rade samo pop-pjesme. Stvaraju ono što se može opisati samo kao
„Yo La Tengo pjesme“.

Jedan od posljednjih istinski vizionarskih rock-bendova, kako ih je nazvao USA Today, osnovali su 1984. Ira Kaplan i Georgia Hubley u Hobokenu, u saveznoj državi New Jersey, a od 1992. nastupaju kao trio nakon što im se pridružio James McNew na bas-gitari. Unatoč ograničenomu mainstream uspjehu, o bendu Yo La Tengo u glazbenim se kritikama govori isključivo u superlativu, kao nadmoćnom predstavniku indie-rocka s jakim uporištem među glazbenim fanovima.

Ira Kaplan, Georgia Hubley i James McNew uživaju svjetski uspjeh isključivo vlastitim zaslugama, ali i u vlastitim uvjetima – svirajući u najboljim svjetskim koncertnim dvoranama, muzejima, dominirajući na listama glazbenih kritičara, radeći glazbenu temu za seriju ,,The Simpsons“, glumeći Velvet Underground u filmu „I Shot Andy Warhol“, dijeleći pozornice s najznačajnijim glazbenicima našeg doba… Oni nisu samo jedan od najcjenjenijih američkih bendova nego pravo glazbeno blago uz koje su odrasle mnoge generacije.

U bogatoj je karijeri YO LA TENGO objavio 13 studijskih albuma i brojne EP-eve te radili manje glazbene projekte i filmsku glazbu. I gotovo sve što su objavili, dočekale su najbolje kritike.

U gotovo 30-godišnjoj karijeri objavili su 13 albuma, a publici i kritici među najdražima su Painful (1993), I Can Hear The Heart Beating As One (1997), And Then Nothing Turned Itself Inside-Out (2000), Summer Sun (2003), I Am Not Afraid Of You And I Will Beat Your Ass (2006), Popular Songs (2009) te novi visokohvaljeni album Fade (2013), koji je izašao u siječnju ove godine. Njihovi su albumi poticali mnoge kritičare na recenzije, tragalo se za biti i značenjima, ali ako je Yo La Tengo u nečemu dosljedan, onda je to neumorno širenje horizonata svakim novim albumom. Kaplan, Hubley i McNew, koliko god spontani u izgradnji svojega zvučnog svijeta, zapravo čine kompleksan motor i ništa ne prepuštaju slučaju.

Uspijevaju u gotovo nemogućem: držeći se čvrsto svojega glazbenoga karaktera, neumorno istražuju glazbenu povijest i stvaraju različitu glazbu tako da uvijek zvuče moderno, ukorak s vremenom. Od šaputavih balada do punkerskog entuzijazma, od zapetljanih aranžmana do šarmantnih slučajnosti, Yo La Tengo – kako i ime kaže – imaju sve.

Od 1984. ovaj trio (a nekada davno i duo i kvartet) kombinira britke tekstove i glazbeno eksperimentiranje na samo njima svojstven način. Podsjećaju nas na sve velike bendove koji su postojali, a opet su oduvijek i do kraja ostali svoji.

U Zagreb dolaze prvi put u sklopu nove europske turneje na kojoj promoviraju album „Fade“, a singlovi „Before We Run“, „I’ll Be Around“ i „Ohm“ već su osvojili obožavatelje iz cijelog svijeta.

Njihovi uvijek uzbudljivi i nikad isti nastupi jedinstvena su prilika za fanove iz Hrvatske, ali i cijele regije, da dožive glazbeni ugođaj koji ovaj kultni trio stvara već tri desetljeća.

A činjenica da jedan bend, koji postoji toliko dugo, još može napraviti nešto tako bezbrižno prekrasno, već je dovoljan povod za jesensko slavlje.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima i putem www.eventim.hr po cijeni od 200 kuna.

Objavljeno 16.10.2013.

Vremeplov

Stav ”znam što radim” je sranje, pa je zato lijepo čuti da to netko prizna, jer nitko ne zna što radi.
Win Butler (Arcade Fire)