Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zabranjeno pušenje priređuje izložbu

Zabranjeno pušenje priređuje izložbuLegendarno Zabranjeno pušenje održat će 22.03. u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture koncertnu promociju novog albuma “Radovi na cesti” i proslaviti 30 godina karijere.

Ususret nastupu u Tvornici će od ponedjeljka 03.03. od 13:00 biti postavljena izložba ”Novi primitivizam za poćetnike” koja je već obišla mnoge gradove u regiji.

Izložba je u početku imala pedesetak eksponata, ali zbog velikog doprinosa fanova grupe, koji su odlučili podijeliti svoju arhivu, njihov broj je veći od 100. Tako će se, između ostalog, moći vidjeti tranzistor babe Atifa, volan autobusa koji su provozali Pišonja i Žuga, Amilin kućni ogrtač, portret doktora Džemidžića, prvu gitaru Seje Sexona i još mnogo toga. Izložba će biti postavljena do 23. ožujka, a ulaz je slobodan.

Dok je ostatak glazbene scene bivše Jugoslavije pratio trendove Europe, Zabranjeno pušenje je bilo dio jedinstvenog punk-rock pokreta nastalog u Sarajevu, baziranog na jednostavnom, omladinskom garage rocku, s folk utjecajima i sarajevskim urbanim feelingom. Nazvan je Novi primitivizam, a izrodio je i imena kao što su Plavi Orkestar, Elvis J. Kurtović, te kultnu Top listu nadrealista.

Krajem 1983. godine skupina klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu, danas već legendarnu, Ulicu Fuada Midžića u kvartu Koševo, započela je snimanje svog prvog albuma. Tada nitko nije mogao pretpostaviti da će ”Das ist Walter” postati jedan od antologijskih albuma kad je riječ o ex-YU sceni, a Zabranjeno pušenje jedan od najpopularnijih bendova. Zaredali su se hitovi ”Dok čekaš sabah sa šejtanom”, ”Balada o Pišonji i Žugi”, ”Hadžija ili bos”, ”Manijak”, ”Posljednja oaza (U lošoj formi sam)”, ”Guzonjin sin”, ”Možeš imat’ moje tijelo”, ”Yugo 45”, ”Lijepa Alma” ili pak ”Karabaja”. Tri desetljeća kasnije, deseti studijski album pod nazivom ”Radovi na cesti”, te odličan prijem prva dva singla - ”Boško i Admira” i ”Ti voliš sapunice” - potvrdili su da je Zabranjeno pušenje i dalje jedan od nezaobilaznih bendova regionalne scene.

Album ”Radovi na cesti” moguće je besplatno skinuti na službenoj web stranici grupe.

Ulaznice za zagrebački koncert su u pretprodaji po cijeni od 60 kn do 9. ožujka. Od 10. do 21. ožujka cijena će im iznositi 70 kn, a na dan koncerta 90 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr
• Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr

Koncert Zabranjenog pušenja organizira Tvornica kulture.


Objavljeno 28.02.2014.

Vremeplov

Ako i postoji cenzura jednostavno je zaobiđemo.
Adam Jones (Tool)