Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Začarana Močvara FB Live Sessions: Milan Glavaški i Zvonka Obajdin

Začarana Močvara FB Live Sessions: Milan Glavaški i Zvonka ObajdinOvaj tjedan u sklopu Začarana Močvara FB Live Sessionsa sviraju vam Milan Glavaški, poznat iz legendarnih bedova Eva Braun i Rebel Star, a na virtualnom stageu pridružit će mu se kolegica po emociji, Zvonka Obajdin, frontwoman bendova Svemir i Sjeverozapad.

Budite uz Facebook stranicu Začarane Močvare u četvrtak 16.04.2020. točno u 21:00.

Zvonka je zapažena hrvatska kantautorica koja djeluje na sceni od 2009-te godine. Glazbom se počela baviti relativno kasno, u drugoj polovici svojih tridesetih, prvo kao samostalna izvođačica, a kasnije i kao frontwoman u (trenutno) dva benda: Svemir i, odnedavno, Sjeverozapad.

S bendom Svemir izdala je do sada četiri hvaljena albuma koji su se svi redom našli na top listama albuma godine u nizu medija koji se bave demo/underground scenom u regiji, a kasniji su albumi našli svoje mjesto i na listama mainstream medija kao što su Jutarnji, Večernji, Nacional i sl.

Da nema karantene, Svemir bi trenutno još uvijek koncertno promovirao svoj posljednji album ”Strah od dubine”, a Sjeverozapad bi bio negdje na pola snimanja svog nastupnog albuma – konceptualne zbirke uglazbljenih stihova pjesnika Stojana Vučićevića.

Umjesto toga, Zvonka se trenutno zabavlja testiranjem gitarskih pedala, vježbanjem klavirskog repertoara za osnovnu muzičku školu te izučavanjem kablova i softwarea potrebnog za live streaming, u čemu ima podršku svojih bendova putem whatsapp grupe.

Putanja Milana Glavaškog prema Rebel Staru započela je s bendovima Eva Braun i Popcylce koje je napustio nakon odlaska u Budimpeštu i Ameriku. Milanov odlazak istovremeno je značio kraj rada s glazbom i njegov ponovni početak.

Tijekom desetak idućih godina, Rebel Star je nekoliko puta mijenjao postavu da bi se danas skrasio s bubnjarem Atilom, još jednim Attilom na basu, britanskim pojačanjem Ashleyjem i Milanom kao autorom, gitaristom I vokalom benda. Rebel Star sada djeluju u najboljoj maniri CSNY-a. Rebel Star su izdali četiri nosača zvuka a peti album objavljuju baš u vrijeme nastupa u sklopu Začarana Močvara FB live sessionsa stoga će ovaj nastup zapravo biti premijera novog albuma.

Od album So, preko Kalifonije, Rebel Star-a, Reke i konačno Demona, ovaj bend nas vodi na putovanja, preispitivanja, gubljenja i pronalaženja. Uz podjednaku snagu muzike i tekstova, Rebel Star je autentični sudar svjetova, spoj ravničarskog identita s nepoznatim.

Objavljeno 15.04.2020.

Vremeplov

Iza određene točke, glazba više nije moja. Vaša je…
Phil Collins