Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Začarana Močvara: Igor Božanić i Dino Saurić

Začarana Močvara: Igor Božanić i Dino SaurićOvaj tjedan vam sviraju Igor Božanić iz Banja Luke koji je već par puta bio gost Močvare, nastupao je pod imenom Sir Croissant, i tada nam otkrio dirljive pjesme iz svoje pjesmarice, a imat ćemo priliku čuti i kantautorskog kralja loopa, koji je također oduševio u Močvari, neponovljivog Dinu Saurića.

Igor Božanić je banjalučki kantautor koji se muzikom bavi od 2016. godine. O njegovoj glazbi netko je jednom napisao: ”Jednostavnošću, ogoljenim srcem, nježnom gitarom, šaputavim vokalom njegove pjesme na maternjem i engleskom jeziku klize po podsvijesti kao da su oduvijek tu bile’’ i pogodio u srž.

Pod imenom Sir Croissant je samostalno objavio tri mini albuma i nastupao na festivalima u regiji, među kojima su MENT, Indirekt i Začarana Močvara. Trenutno priprema album na maternjem jeziku.

Dino Saurić je zagrebački kantautor koji se prvi put publici predstavlja prošle godine u programu Začarane Močvare u sklopu kulturne razmjene ”Subotica Express”, a zatim u zagrebačkom KSET-u.

Njegovo glazbeno stvaralaštvo objedinjuje više različitih stilova pa od njega možete očekivati fuziju glazbenih izričaja –minimalizam uz intimnu akustiku, ritmičnost uz loopove i midi controler te primjese psihodelije koju kombinira uz svoj snažan vokal. Svoju inspiraciju nalazi u melankoličnim blues melodijama, ali i u reggae ritmovima koje pomoću loopera vješto uklapa u svoju autorsku priču.

Budite uz stranicu Začarane Močvare točno u 21:00.

Objavljeno 23.04.2020.

Vremeplov

Mislim da smo dokazali da ne moraš biti samo lijep, neobrazovan i beskrajno ambiciozan da bi uspio na estradi odnosno u popularnoj kulturi.
Boris Bele (Buldožer)