Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zagrebački bend TV EYE u Tvornici kulture

 Zagrebački bend TV EYE u Tvornici kultureZagrebački garažni rokenrol bend TV EYE sredinom ožujka objavio je debitantski album pod naslovom ’’Kick it out’’, a u subotu, 22. travnja koncertno će ga promovirati u Tvornici kulture.

TV EYE nastao je u proljeće 2019. godine kao svojevrsna rekreacija nekolicine dječaka u najboljim godinama, no ubrzo se prometnuo u nešto ozbiljniji autorski bend. Premda različitih afiniteta, svirajući u garaži otkrili su zajedničku strast prema čvrstom rokenrol zvuku i na njemu su odlučili graditi svoj glazbeni put. Inicijalna je postava benda sačinjena od pjevača Mirana Kurspahića te dvojice gitarista – Saše Mitrovića i Saše Strakoša koji su ujedinili svoje kreativne snage kako bi snimili prvijenac.

Na nastupima uživo pridružuje im se ritam sekcija koja je doživjela i nekoliko izmjena članova od početka djelovanja benda, no trenutnu postavu čine Igor Cecelja na bubnjevima i Alan Mance na basu. Uz navedeni autorski trojac na albumu su svirali Krešimir Oreški, Igor Hanžek, Miroslav Klarica i Arsen Oremović. Izvedbe uživo glavni su adut ovog glasnog, energičnog i vječno mladog benda koji je nastupima diljem Hrvatske publici predstavio trinaestak autorskih pjesama i nekoliko pomno odabranih obrada koje je uspješno uklopio u svoju garažnu estetiku i rokenrol stav.

Njihov je potencijal vrlo brzo prepoznao i Stipe Mađor te prigrlio bend pod okrilje svoje diskografske kuće Mast produkcija za koju su i pripremili svoj prvijenac. Na albumu ’’Kick it out’’ TV EYE je kroz 11 pjesama prezentirao svoj prepoznatljivi zvuk i autorski rukopis te slušateljima servirao presjek perioda svog dosadašnjeg djelovanja.

Uz najčešće usporedbe sa sastavima i izvođačima kao što su Iggy & The Stooges ili ZZ Top te s osjećajem koji pružaju brze vožnje motorom, izdanje je posebno i po tome što je snimano u trima različitim studijima pri čemu su na albumu vlastiti pečat ostavila tri različita producenta.

Album je prethodno najavljen singlovima „Kick it out“, „Keep on smiling“, „Tonight“ i „Don’t let it go“, a prvijenac je naposljetku rezultirao skladnom cjelinom koja punom žestinom vozi slušatelja od prve do posljednje pjesme. Isto će TV EYE učiniti uživo, na velikoj promociji prvijenca 22. travnja u Tvornici kulture.

Ulaz će na koncert biti slobodan. Vrata Tvornice kulture otvorit će se u 21 sat.

Objavljeno 01.04.2023.

Vremeplov

Peter je bio bolestan od toga što je pop zvijezda, gitarski bog, pa je odlučio da nauči svirati druge instrumente. Među onima koje je izabrao bila je mandolina...
Michael Stipe (R.E.M.)