Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zakiya Hooker na Zagreb Blues Festivalu

Zakiya Hooker na Zagreb Blues FestivaluTreće izdanje Zagreb International Blues Festivala dogodit će se od 25. do 30.06. na nekoliko lokacija u gradu Zagrebu. Glavna zvijezda ovogodišnjeg festivala je Zakiya Hooker kćerka legendarnog John Lee Hookera.

Nakon tužnog i neprežaljenog odlaska jednog od trojice pokretača i osnivača Zagreb International Blues festivala, Dražena Buhina, budućnost festivala bila je neizvjesna, no „Spona“ i „Dobri duh rock’n’rolla“ odlučili su uz pomoć „Hrvatskih blues snaga“ nastaviti sjajno započet niz festivala koji su nam u Zagreb doveli zvjezde poput Candye Kane ili Charlie Musselwhitea te i ove godine dovode još jednu blues divu – Zakiyu Hooker.

Ona sa svojim pratećim bandom sastavljenim od prokušanih svjetskih blues majstora nastupa zadnjeg dana festivala u subotu 30.06. u klubu Hard Place. Cijeli festival u trajanju od šest dana donijet će još poneko strano ime i ponajbolje hrvatske blues izvođače, a sve u znak sjećanja na Buhu.

Zakiya Hooker je rođena za blues i u bluesu – njen je otac legendarni četverostruki dobitnik Grammyja John Lee Hooker, tako da je Zakiya od rođenja bila u samoj „kolijevci bluesa“. 1991. Zakiya je održala prvi javni nastup sa svojim ocem u Oaklandu, a nakon toga nastavila niz fenomenalnih koncerata uključujući i svirke sa Ettom James, John Hammondom, Taj Mahalom, Charlie Musselwhiteom i mnogim drugima. Njen prvi album iz 1993. pod nazivom „Another Generation Of Blues“ donio je sjajne kritike i mnogobrojnu publiku, a njegov naslijednik „Flavors Of The Blues“ iz 1997. objavljen je za Virgin Records. Zakiyin sjajni blues i smooth jazz vokalni stil najbolje se čuje na pjesmi „Bit by love (Hard Times)“ koju je snimila uz svog oca i Charlie Musselwhitea. Njeni mnogobrojni nastupi dovode i do objavljivanja albuma snimljenog uživo u Buenos Airesu 2001. „Colors Of The Blues“, a zadnji album „Keeping It Real“ iz 2009. ovjenčan je sjajnim kritikama. Zakiya Hooker je „živa ostavština“ John Lee Hookera – pjevačica i skladateljica ponosno i opravdano nosi svoje prezime, a njene prekrasne pjesme i još bolja izvedba zasigurno će zadovoljiti i najistančanije blues zaljubljenike.

U sjajnom pratećem bandu sviraju: CRIS JAMES - bass i vokal (Zakiyin suprug, nastupao s legendarnim bendovima poput Commodores, Earth Wind and Fire, The Natural Four itd.), FEDERICO BOZAS – gitara i vokal, WILLY BOZAS - bubanj i vokal, DAVID LARSSON – klavijature, a njen poseban gost bit će jedan od najboljih hrvatskih usnoharmonikaša - KREŠO OREMUŠ.

Nema važnijeg svjetskog blues festivala na kojem Zakiya nije nastupala, pa nam je tako velika čast ugostiti je na trećem izdanju Zagreb International Blues Festivala.

Objavljeno 12.06.2012.

Vremeplov

Izlazimo iz jednog nasilnog razdoblja u kojem su dominirale materijalističke vrijednosti i manipuliranje ljudskim životima zbog tzv. Viših ciljeva, a ustvari interesa različitih elita i ulazimo u doba u kojem će prevladavati duhovnost, tolerancija i nematerijalne vrijednosti.
Saša Antić (TBF), intervju za RiRock.com