Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Završile još jedne Medvedgradske glazbene večeri!

Završile još jedne Medvedgradske glazbene večeri!Nakon tri prekrasne večeri provedene u arhaičnom ambijentu Medvedgrada, možemo zaključiti da su pažljivo odabrani glazbenici u kombinaciji s predivnim medvedgradskim ozračjem dokaz da je Zagreb ljeti izuzetno živ, a odaziv publike željne ovakvih događanja više nego sjajan čak kada se radi o koncertima na ovako zahtjevnoj lokaciji.

Organizatori ovog događanja, Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ i Menart – BPM, na najzahtjevniju koncertnu lokaciju s pogledom na Zagreb noću, doveli su nam Queen of Sabe, Meritas i Jelenu Radan, Ninu Romić, Zorana Predina i Damir Kukuruzović Django Group, Saru Renar i Tamaru Obrovac Transhistria Quartet koji su dali svoj osobni pečat Medvedgradskim glazbenim večerima 2014.

Prvu večer obilježio je nastup grupe Meritas i njihove posebne gošće Jelene Radan. Večer je počela dodatnim programom Akustika na kuli, u suradnji s akustičnim serijalom Muzika.hr - Akustika, koji nam je predstavio hrvatsku kantautoricu Queen of Sabe.

Unatoč vjetru koji je nemilosrdno puhao, glazbenice su ga prigrlile kao da je sastavni dio scenarija i sve je već prvu večer dalo naslutiti da koncerti na Medvedgradu imaju neku posebnu energiju.

Sljedeći dan, u petak 18. srpnja, na medvedgradsku pozornicu uspeli su se Zoran Predin i Damir Kukuruzović Django Group. Osebujni dvosatni glazbeni repertoar u maestralnim izvedbama ostavljao je bez daha sveprisutno mnoštvo koje ih je vraćalo na bis nekoliko puta. Brojne posjetioce Medvedgrada, taj je dan na vrhu kule očarala i kantautorica Nina Romić.

Takozvani šlag na kraju, bila je Tamara Obrovac Transhistria Quartet, koja je, u subotu, svojoj publici podarila energičan nastup, pokazujući da, uz izvrstan glas, ima i kondiciju na kojoj bi joj mnoge mlađe kolegice mogle pozavidjeti.

Otpjevala je nekoliko pjesama sa posljednjeg albuma ”Ulika revival”, ali i starije stvari poput ”Daleko je” koje je publika jedva dočekala zapjevati. Prije početka koncerta, s medvedgradske kule, čula se Sara Renar, čiji je nastup uz korištenje loopova i voice procesora bez ikakve sumnje bio savršena uvertira u još jednu zanimljivu večer.

Prošle su godine Medvedgradske glazbene večeri trajale dva dana, a ove godine tri te je dodan program Akustike na kuli. Mnogi su ovaj program nazvali festivalom, iako organizatorima to nije bio cilj.

Program je, uz podršku Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport te Turističke zajednice grada Zagreba, uvršten u program Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul.

Medvedgradske glazbene večeri uspješno su završile i otvorile ideje za druga zanimljiva zagrebačka događanja u jeku turističke sezone.

Objavljeno 22.07.2014.

Vremeplov

Opsjednut sam knjigama.
David Sylvian