Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zaz oduševljena Arenom, a publika njome!

Zaz oduševljena Arenom, a publika njome!Po drugi put u relativno kratkom vremenu Lijepu našu posjetila je trenutno najpopularnija francuska glazbenica Isabelle Geofroy Zaz.

Prethodni koncert u Zagrebu 2012. godine privukao je vliki broj štovatelja ove vedre i simpatične glazbenice , pa je bilo i za očekivati da će koncert u pulskoj Areni privući barem isti broj fanova, a bilo ih je oko 4 000.

Druženje sa Zaz započelo je u 18:30 u hotelu Amfiteatar na press konferenciji gdje su okupljeni novinari imali priliku postaviti nekoliko pitanja mladoj umjetnici. Sama Zaz priznala je da je oduševljena pulskom Arenom i dodala kako očekuje dobar koncert koji će podijeliti s dobrim ljudima.

Za to vrijeme oko Arene su se već lagano počeli okupljati svi željni Zaz energije. I dok je David Bowie sa zvučnika zagrijavao publiku, Arena se ravnomjerno punila, a među mnoštvom čulo se da je koncert privukao ne samo naše ljude već i veliki broj stranaca, Slovenaca, Talijana, Njemaca, Austrijanaca, Engleza, Francuza... što je ujedno i dokaz da su koncerti u pulskoj Areni odličan potez.

Dok su tribine bile lijepo popunjene, bočne strane ispred stagea bile su pomalo razrijeđene no možda manji broj ljudi nego što bi Arena uistinu mogla primiti nije umanjio doživljaj vrhunske kvalitete izvođača koji su očarali okupljene svojom profesionalnošću, virtuoznošću i spontanošću. Mora se uzeti u obzir da je koncert Zaz samo jedan u nizu koncerata koji se nude u relativno kratkom periodu na istom mjestu i stoga je pokazani interes i više nego odličan.

Od trenutka kad je Zaz izašla na pozornicu sa svojih pet, a povremeno i šest mušketira, nije skidala osmjeh s lica, a publiku je osvojila prvim taktom. Još jednom je dokazala da kod kvalitetnih glazbenika koji kroz svoje djelo prenose iskrenu emociju ne postoji jezična barijera te je čitavo vrijeme komunicirala s okupljenima.

Kratko se ispričala što ne govori engleski jezik i uglavnom komunicirala na francuskom jeziku, no za razliku od zagrebačkog koncerta ovdje se bolje pripremila i na šalabahteru napisala nekoliko rečenica koje je tijekom koncerta prije izvedbe pojedinih pjesama čitala. Uz to je čitavo vrijeme bodrila publiku: ’Plešite!’, ’Jače!’, ’Pjevajte samnom!’ a publika ju je slijedila.

Red starih, već publici dobro znanih, hitova poput ‘Je Veux’, ‘La long de la route’ i ‘On ira’, red novih pjesama s netom objavljenog albuma ’Recto Verso’ i koncert se primakao kraju nakon sat i pol vremena.

Prekrasan ambijent, odlična energija benda, Zaz kao lepršava kugla energije, sreće, čvrstog, jasnog, vokala, spremna i na šalu i na ples, članovi benda koji joj svojim sviračkim umijećem služe kao odskočna daska za svaku emociju koju želi prenjeti i pjesme koje ostaju u uhu nakon prvog slušanja bili su odlično prihvaćeni od strane publike koja je dugim i glasnim pljeskom nagradila sve navedeno.

Nakon par minuta Zaz i bend su se vratili i izveli još dvije pjesme. Tijekom posljednje pjesme Zaz je poimenice predstvaila svakog člana benda, veliki zajednički naklon i kraj. Nakon dugog pljeska, ostale su zidine Arene i zvjezdano nebo, a zadovoljna publika ponjela je sa sobom pregršt lijepih trenutaka uvjerena kako će se Zaz uskoro ponovno vratiti u naše krajeve.


AS.Paulić

Objavljeno 15.08.2013.

Vremeplov

Mnogo toga je već napisano za sve ove godine i vrlo je teško biti originalan. Današnje uši slušaju drugačije od ušiju 70-ih i 80-ih godina upravo zbog te količine muzike koja je napravljena.
Petar Janjatović, intervju za RiRock.com