Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Zbogom Lemmy!

Zbogom Lemmy!Jedini izvorni član Motörheada Ian Fraser ”Lemmy” Kilmister, basist, pjevač i skladatelj preminuo je pred sam kraj 2015. godine, 28.12. u svom domu u Los Angelesu, četiri dana nakon svog 70. rođendana.

Bubnjar Mikkey Dee je izjavio da je Motörhead bio Lemmy i da sastav više neće biti aktivan: ’’Nećemo više raditi turneje i nove ploče. Nema više Motörheada. No brend je preživio, Lemmy nastavlja živjeti u srcima svih nas.’’

Prema riječima benda Kilmisteru je rak dijagnosticiran dva dana prije smrti, a Mikkey priznaje: ’’Nevjerovatno kako je uopće mogao nastupati. Turneju nismo otkazali samo zbog njega. Zadnji koncert održali smo pred 20 dana.’’

Motörhead je osnovan 1975. godine. Najveći je uspjeh doživio krajem 1970-ih i početkom 1980-ih, albumima Overkill, Bomber, Ace of Spades i No Sleep ’til Hammersmith.
Lemmy je osim što je bio poznat kao lider Motörheada bio poznat ikao ljubitelj povijesti i sakupljač vrijednih predmeta iz 1. i 2. svjetskog rata.

Među zanimljivim crticama njegova života može se pronaći i podatak da je bio roadie Jimi Hendrixa, svirao u bandu Hawkwind, pratio The Damned, kao i da je krajem 60-ih svirao pred Titom sa bandom Rockin’ Vicars.

Hawkwind - Silver Machine


Veliki fan Beatlesa i Little Richarda sam je mnogim glazbenicima bio uzor što je vidljivo i sada nakon njegove smrti u njhovim porukama, pa su tako i dečki iz Metallice na svojoj Fb stranici napisali ’’Lemmy, ti si jedan od glavnih razloga zašto ovaj bend postoji. Zauvijek smo beskrajno zahvalni na tvojoj inspiraciji. Počivaj u miru.’’

Motörhead - Killed By Death


Diskografija:

On Parole (1976)
Motörhead (1977)
Overkill (1979)
Bomber (1979)
Ace Of Spades (1980)
No Sleep Til Hammersmith (live, 1981)
Iron Fist (1982)
Another Perfect Day (1983)
No Remorse (1984)
Orgasmatron (1986
Rock N’ Roll (1987)
No Sleep At All (1988)
Dirty Love (1989)
1916 (1991)
Best Of & The Rest Of (1991)
March Or Die (1992)
Bastards (1993)
Sacrifice (1995)
Overnight Sensation (1996)
Stone Dead Forever (1997)
Snake Bite Love (1998)
Everything Louder Than Everyone Else (1999)
Live Loud & Lewd (1999)
We Are Motörhead (2000)
The Best Of Motörhead
Hammered (2000)
Live At Brixton Academy, The Complete Concert (2003)
Inferno (2004)
Kiss of Death (2006.)
Motörizer (2008.)
The Wörld Is Yours (2010.)
Aftershock (2013.)
Bad Magic (2015.)


Objavljeno 05.01.2016.

Vremeplov

Spavat ću kad umrem.
Warren Zevon